Čokoladna krema za torto, košarice ali kolačke

Čas priprave 10 min
Št. sestavin: 3
Težavnost
Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars

Čokoladna krema, s katero lahko okrasite torto, napolnite košarice iz krhkega testa ali ravno prečene kolačke, vas bo navdušila s popolnoma enostavno pripravo. Čeprav prvi pogled mogoče ne obljublja lahke priprave, naj vam povemo, da za samo pripravo čokoladne kreme potrebujete le tri sestavine.

Najbolj pomembna sestavina je sladka smetana. Sledi ji BAM kakav v prahu, ki čokoladni kremi doda okus čokolade. Ker pri pripravi uporabljamo nesladkan kakav, je tretja sestavina recepta že znana, to je sladkor. Pri sami pripravi pa je pomembno, da sestavine pravilno dozirate in sledite postopku priprave. Če smetano preveč zmešate, lahko opazite, da se iz goste teksture spreminja nazaj v tekočo. Tako čokoladna krema ne bo uspela in bo pretekoča. To lahko popravite tako, da dodate še nekaj smetane in stepate toliko časa, da dobite potrebno gostoto.

Med samo pripravo lahko v smetano dodate okus sadja z BAM prelivom malina, čokoladno kremo pa lahko popestrite tudi z BAM prelivom kokos z vaflji ali s slano karamelo pričarate jesenski pridih.

BAM nasvet: poskrbite, da bo smetana pred stepanjem res dobro ohlajena. Če je smetana pretopla, se čokoladna krema ne bo strdila. Poskrbite tudi, da boste smetano dovolj dobro stepli.

S sestavinami recepta lahko pripravite 15 kupčkov čokoladne kreme.

Čokoladna krema se odlično uleže na čokoladne mafine z banano ali pa kot dekoracija popestri najboljšo čokoladno torto. Prav tako jo pri dekoracijah in oblivanju sladic brez težav nadomesti čokoladni ganache.

Sestavine

Za čokoladno kremo
  • 100 g sladkorja

Navodila za pripravo

Postopek priprave
1. Korak
Z mešalnikom pri visoki hitrosti stepemo dobro ohlajeno sladko smetano. Med mešanjem boste opazili, da se bo krema začela mehurčati in nato zgostiti. Mešajte toliko časa, da se začnejo delati trdi vrhovi.
2. Korak
Nato dodajte BAM kakav v prahu in sladkor. Mešajte samo toliko časa, da se sestavine med seboj povežejo.
3. Korak
Čokoladna krema je pripravljena za dekoracijo vaših najljubših sladic! Lahko ji dodate še nekaj svežega sadja ali druge okuse po vaši izbiri.

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Avtor recepta:
Urša R.
Urednica
Bi lahko imela še lepše delo, kot je delo s čokolado?

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.