Čokoladna in vaniljeva krema v kozarcu

Čas priprave 45 min
Št. sestavin: 10
Težavnost

Čokoladna in vaniljeva krema sta precej preprosti za pripravo, rezultat pa je fantastičen. Kombinacija čokolade in vanilje namreč nikoli ne razočara. Kremi postrežemo v manjšem kozarčku ter ju po svoje dekoriramo s čokoladnimi crispyji in ostružki.

 

Sestavine

Sestavine za čokoladno kremo
  • 55 g jajčnih rumenjakov
  • 55 g sladkorja
Sestavine za vaniljevo kremo
  • 120 g mleka
  • 120 ml smetane
  • 55 g rumenjakov
  • 55 g sladkorja
  • vaniljev strok

Navodila za pripravo

Postopek priprave čokoladne kreme
1. Korak
Mleko in smetano v kozici segrevamo do vretja.
2. Korak
Rumenjake in sladkor stepamo dokler ne dobimo puhaste mase.
3. Korak
Vročo mešanico smetane in mleka primešamo k jajčni mešanici.
4. Korak
Kozico damo nazaj na štedilnik in kremo kuhamo še približno 5 minut (ne sme vreti), da se zgosti.
5. Korak
Nato kremo prelijemo preko čokolade in mešamo do enotne zmesi.
6. Korak
Počakamo, da se malo ohladi, nato pa jo vlijemo na dno kozarčkov.
Postopek priprave vaniljeve kreme
1. Korak
Mleko, smetano in semena iz vaniljevega stroka v kozici segrevamo do vretja.
2. Korak
Rumenjake in sladkor stepamo dokler ne dobimo puhaste mase.
3. Korak
Vročo mešanico smetane in mleka primešamo k jajčni mešanici.
4. Korak
Kozico damo nazaj na štedilnik in kremo kuhamo še približno 5 minut, da doseže 90 °C (ne sme vreti) in se zgosti.
5. Korak
Počakamo da se malo ohladi in jo vlijemo po čokoladni kremi.

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Urša R.
Urednica
Bi lahko imela še lepše delo, kot je delo s čokolado?

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Toliko čokolad, da te spravijo ob pamet.

Ne zamudi čokoladnih novosti in novitet.