Čoko-loko skleda

Čas priprave 20 min
Št. sestavin: 9
Težavnost

Danes je čas za nekaj drugačnega - vrhunsko kombinacijo bio čokoladnih svedrov in osvežilne zelenjave v Čoko-loko skledi, ki je narejena iz samih okusnih sestavin. Odlična izbira za vroče poletne dni. 

Čoko-loko skleda 

Avtorica recepta: Sandra, Mavrica Okusov

Sestavine

Sestavine za čoko-loko skledo
  • avokado
  • limeta
  • kisla smetana
  • sol in poper

Navodila za pripravo

Postopek priprave
1. Korak
Kuhano čičeriko popražimo na nekaj kapljicah kokosovega olja, vmes potresemo s curryjem v prahu in večkrat premešamo. Čokoladne svedre kuhamo 2-3 minute.
2. Korak
Za avokado omako narežemo polovico avokada, dodamo žlico kisle smetane, 0.5 -1 dcl dcl vode, nekaj limoninega soka ter sol in poper. Vse skupaj dobro spasiramo s paličnim mešalnikom.
3. Korak
V skledo na sredino položimo kuhane svedre, naokoli pa preostale sestavine; motovilec, češnjevec, praženo čičeriko, preostali avokado ter pokapamo z limeto in prelijemo z avokado omako.
4. Korak
Namig: Če želimo skledo še dodatno obogatit, lahko dodamo tudi popečen tofu.

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Barbara K.
Podpora strankam
Nov okus čokolade? Nov okus čokoladnega moussa? Let's test!

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.