Chia-čokoladno malinina fantazija

Čas priprave 2 uri
Št. sestavin: 17
Težavnost

Recept je nastal v sodelovanju z BAMbastičnim izzivom. Katja je z nami delila recept za bregrešno, manj kalorično chia čokoladno-malinina fantazijo, ki je pripravljena brez jajc in mlečnih izdelkov, zato je primerna tudi za vegane. Pri receptu lahko uporabiš BAM temno čokolado, ki zaseda posebno mesto med BAM izdelki za peko. Temna čokolada spada med najbolj univerzalne čokolade, zato je primerna za skoraj vse recepte. 

Še več receptov s temno čokolado si poglej tukaj.

Sestavine

Sestavine za biskvit
Sestavine za malinin chia nadev
  • 4 skodelice (za čaj) malin
  • 1,5 skodelice chia semen
  • po želji: javorjev sirup
Sestavine za čokoladno-kokosov obliv
  • 250g temne čokolade ali BAM temne čokolade
  • 125 ml kokosovega mleka
Dekoracija
  • sezonsko sadje, metini listki, cvetje, veganske meringue

Navodila za pripravo

Postopek priprave biskvita
1. Korak
Moko, kokosov sladkor, kakav, pecilni prašek, sodo bikarbono in sol premešaš skupaj. Nato v posodici odmeriš mandljev napitek in kis ter mešanico vliješ v suhe sestavine. Na koncu dodaš še vodo in stopljeno temno čokolado. Masa ne sme nastati preredka in ne pregosta. To dosežeš tako, da v primeru, da je preredka dodaš še malo moke. V primeru, da je pregosta pa mleka ali vode. Maso prepoloviš in jo 2x vliješ v tortni obroč, da dobiš 2 biskvita. Pečeš na 180 stopinj C, 25-30 minut. S konico noža preveriš ali je pečeno. Nato počakaš, da se biskvit popolnoma ohladi in ga šele nato vzameš iz obroča.
Postopek priprave malininega chia nadeva
1. Korak
Maline z malo vode pokuhaš, da se razpustijo. Nato jih pol zmiksaš, ostale pustiš v koščkih. Mešanici dodaš chia semena in sirup po želji. Zmes postaviš za vsaj 1h v hladilnik, da se zgosti. Nato ga v debelini 1cm namažeš na spodnji del biskvita.
Postopek priprave čokoladno-kokosovega obliva
1. Korak
Temno čokolado stopiš nad soparo. Ko je popolnoma stopljena, dodaš kokosovo mleko in dobro premešaš. Postaviš v hladilnik za cca 15 minut, da se krema malo strdi. Nato jo premažeš čez torto.
Dekoracija
1. Korak
Na koncu sledi še dekoracija. Jaz sem uporabila sezonsko sadje, metine listke, cvetje ... Naredila sem tudi veganske meringue iz čičerikine vode za popestritev kreacije.

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Avtor recepta:
Katja Požun

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.