Chessecake z BAM belo čokolado in malininim prelivom

Čas priprave 45 min
Št. sestavin: 8
Težavnost
Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars
(2)

Visoke poletne temperature kar kličejo po osvežitvi. Chessecake brez peke se odlično podpiše pod to. Če pa mu dodaš še BAM belo čokolado in BAM preliv malina, se sladka rezina spremeni v lahko in kremasto osvežitev. BAM bela čokolada doda sladkost, rahlo kisla malina poskrbi za osvežilen okus, hrustljavo piškoto dno iz Oreo piškotov pa okuse poveže v celoto.

Zate smo pripravili recept, pri katerem ne bo potrebno poletno segretega stanovanja še dodatno segrevati s pečico. Namesto preliva z malinami, lahko uporabiš borovnice ali katerokoli tebi ljubše sadje. Recept za borovničev preliv najdeš TUKAJ. Previdno le pri izbiri ananasa, kivija ali osvežilne papaje, saj se z želatino ne povežejo in tako se preliv ne bo strdil.

Če se želiš spoznati še z drugimi tehnikami priprave cheesecake torte, se poigraj z recepti, ki jih najdeš TUKAJ.

Sestavine

Sestavine za piškotno dno
  • 24 Oreo piškotov ali 150 g Oreo piškotov v prahu
  • 80 g masla
Sestavine za cheesecake z belo čokolado
  • 6 listov želatine
  • 2 žlici sladkorja v prahu
Sestavine za malinin preliv

Navodila za pripravo

Priprava piškotnega dna
1. Korak
Pripravi si pekač za pripravo tort. Napisane sestavine in količine so primerne za pekač premera 20 cm. Lahko uporabiš tudi večji pekač, v tem primeru tvoj cheesecake ne bo tako zelo visok.
2. Korak
Če za pripravo uporabiš cele piškote, jih pred mešanjem z maslom dobro zdrobi. Dobiti moraš pištkoni prah. Če nimaš primernega orodja, si lahko pomagaš s trikom vrečke. Če ga še ne poznaš: celotno količino potrebnih piškotov stresi v vrečko, nato pa jih poskušaj zdrobi z rokami. Vrečka poskrbi, da koščki ne letijo po celotni delovni površini. Pomagaš si lahko tudi s kakšnim trdim predmetom in jih tako zdrobiš. Če uporabljaš Oreo piškote že zdrobljene v prah, jih le stresi v skledo. Maslo segrej in ga prelij čez prah piškotov.
3. Korak
Dobro zmešaj, da se sestavine dobro povežejo med sabo. Nato vzami pekač in dobljeno mešanico enkomerno porazdeli po celotnem dnu pekača. S trdim predmetom si pomagaj in mešanico vsepovsod dobro pritisni ob dno pekača. Pripravljeno piškotno dno postavi na hladno in se loti priprave cheesecake kreme z belo čokolado.
Priprava cheesecake kreme z belo čokolado
1. Korak
Lističe želatine namoči v hladno vodo in počakaj, da se raztopijo. Količino sladke smetane trdno stepi. Če zaupaš, da je dovolj stepena, obrni posodo na glavo. Če smetana ostane v posodi, je zagotovo dobro stepena. Nad vodno kopeljo raztopi BAM belo čokolado. V ločeno skledo dodaj mascarpone. Ko je BAM bela čokolada stopljena, jo dodaj v skledo z mascarpone in dobro premešaj.
2. Korak
Preveri, če so lističi želatine že razmočeni. Ožmi jih, dodaj v posodo in nad temperaturo raztopi. Pazi, lističi se bodo zelo hitro raztopili. Za boljše topljenje jim lahko dodaš še čajno žličko mešanice bele čokolade in mascaropone. Ko se želatina raztopi, jo hitro vmešaj v mešanico bele čokolade in mascarponeja.
3. Korak
Mešaj toliko časa, da dobiš enotno zmes. Dobljeni zmesi primešaj še dobro stepeno sladko smetano. Če želiš, da bo tvoj cheesecake zračen in puhast, jo s spatulo v mešanico dodajaj postopoma. Dobljeno zmes naloži na že pripravljeno piškotno dno. Poskrbi, da jo naneseš enakomerno. Za nekaj ur, najbolje čez noč, jo postavi v hladilnik. Da se piškoti ne razmehčajo, pekač prekrij z živilsko folijo.
Priprava sadnega preliva
1. Korak
Ohaljeno zmes enostavno prelij z BAM prelivom malina. Na cheesecake lahko položiš tudi sveže borovnice ali iz njih pripraviš preliv. Po želji lahko dodaš tudi drugo tebi ljubo sadje. Pa osvežilen dober tek!

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Avtor recepta:
Urša R.
Urednica
Bi lahko imela še lepše delo, kot je delo s čokolado?

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.