Cheesecake z belo čokolado in praženimi lešniki

Čas priprave 1 ura
Št. sestavin: 9
Težavnost
Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars

Recept za cheesecake z belo čokolado in premium praženimi lešniki. BAM premium praženi celi lešniki vas bodo navdušili s svojim pristnim lešnikovim okusom, hrustljavostjo in vsekakor z veliko možnostmi uporabe pri domači peki in kuhi. Idealni so tako za uporabo v sladkih kot tudi slanih jedeh. Iz njih lahko pripravimo odlično domače lešnikovo maslo ali pa namaze, ki jih lahko obogatimo še z drugimi sestavinami kot je recimo kakav. Premium lešniki obogatijo okus vašega peciva, tort, sladoledov, pit in piškotov.

ČOKO-NASVET: namesto mascrpone kreme, lahko uporabite mešanico za cheesecake.

Sestavine

Sestavine za piškotno dno
Sestavine za kremo

Navodila za pripravo

Postopek priprave
1. Korak
V blenderju piškote zmeljite dokler ne nastane grobemu pesku podobna zmes. Prestavite v posodo. Nato v blenderju zmeljite pražene lešnike, da dobite enako teksturo, lahko so tudi kakšni malenkost večji kosi. K zmletim piškotom dodajte lešnike in stopljeno maslo ter premešajte. Dobiti bi morali teksturo podobno vlažnemu pesku.
2. Korak
Dodajte stopljeno čokolado in premešajte.
3. Korak
Prestavite v pekač, obložen s peki papirjem in oblikujte dno. Pri tem si lahko pomagate z ravnim dnom kozarca, da zmes enakomerno porazdelite. Postavite v hladilnik, dokler pripravljate kremo.
4. Korak
Kremni sir, sladkor in vanilijevo pasto zmešajte z ročnim mešalnikom.
5. Korak
Dodajte stopljeno belo čokolado in ponovno zmešajte z ročnim mešalnikom.
6. Korak
Dodajte krem fix mešanico za strjevanje in mešajte še dodatnih par minut.
7. Korak
Prelijte čez dno iz piškotov in postavite v hladilnik za vsaj 2-3 ure. Po želji po vrhu dodatno posujte z zdrobljenimi lešniki in stopljeno čokolado.

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Avtor recepta:
Barbara K.
Podpora strankam
Nov okus čokolade? Nov okus čokoladnega moussa? Let's test!

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.