Cheesecake z belo čokolado

Čas priprave 45 min
Št. sestavin: 11
Težavnost

BAM bela čokolada je vrhunska belgijska bela čokolada in hkrati zelo univerzalna za uporabo v kuhinji. Idealna je za vlivanje, pralineje, kreme, mousse, ganaše, sladolede, piškote, biskvite in druge kremaste čokoladne strukture. Čokolada je oblikovana v manjše kapljice, za hitrejše, lažje in enakomernejše topljenje čokolade. Je lahka in kremasta čokolada z uravnoteženim mlečnim okusom.
Tokrat smo BAM belo čokolado uporabili v receptu za cheesecake z belo čokolado.

ČOKO nasvet: za cheesecake nadev lahko uporabite lahko tudi že pripravljeno mešanico za cheesecake.

Sestavine

Sestavine za piškotno dno
  • 100g ovsenih piškotov
  • 50g kokosove maščobe ali masla
Sestavine za nadev
Dekoracija
  • čokoladni ostružki
  • vloženo ali sveže sadje po izbiri

Navodila za pripravo

Postopek priprave
1. Korak
Pikošte zdrobimo na drobne koščke, pazimo, da niso premajhni . Lahko si pomagate z valjrajem ali z multipraktikom.
2. Korak
Nato nad vodno kopeljo raztopite belo čokolado. Od že pripravljene količine kokosove maščobe ali masla, vzemite en košček in ga dodajte med belo čokolado.
3. Korak
Raztopite še preostalo maslo ali kokosovo maščobo in jo prelijte k že zdrobljeni piškotni osnovi.
4. Korak
Nato piškote in maslo porazdelite po pekaču, v katerem boste pripravljali mešanico za cheesecake. Piškotno dno potisnite čim bolj ob dno, pri tem si lahko pomagate z vilico.
5. Korak
Piškotno dno nato posujte s BAM temno čokolado.
6. Korak
Pripravljeno zmes postavite v hladnik, da se shladi. Medtem v ločeno posodo posodo dodajte skuto. Po potrebi velike koščke razdrobite z vilicami, da bo skuta gladka. Skuti dodamo mascarpone. Dodamo še vanilijevo pasto in malo žganja, ter premešamo, da dobimo enotno zmes.
7. Korak
V ločeni posodi stepeno sladko smetano. Skutni mešanici narahlno primešamo stepeno sladko smetano in stopljeno belo čokolado. Mešamo toliko časa, da dobimo enotno zmes.
8. Korak
Nato odcedimo izbrano sadje iz kompota in ga narežemo na rezine in majhne koščke.
9. Korak
Iz hladilnika vzamemo zdaj že ohlajeno piškotno dno in ga premažemo s polovico skutne mešanice. Posujemo ga s sadjem narezanim na koščke.
10. Korak
Prekrijemo še s preostankom mešanice, poravnamo, da se nadev poleže. Za konec še okrasimo s čokoladno in sadjem narezanim na rezine.
11. Korak
Cheesecake damo v hladnilik za vsaj eno uro. Z nožem nato obrežemo ob robu pekača, da se torta loči od roba. Cheesecake nato narežemo na kose in postrežemo. Pa dober tek!

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Barbara K.
Podpora strankam
Nov okus čokolade? Nov okus čokoladnega moussa? Let's test!

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.