Cheesecake v kozarcu

Čas priprave 30 min
Št. sestavin: 13
Težavnost
Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars

Cheesecake brez peke je zagotovo zabavn sladica, ki jo postrežete posamezno in jo lahko pripravite takrat, ko vam primanjkuje časa ali ne želite vklopiti pečice. Peka cheesecake sladice v kozarcu je popolnoma enostavna, trajala bo približno 30 minut. Potrebujete le vam poznane sestavine in nekaj ljubkih majhnih kozarčkov. Cheesecake sladice so bile v modi zadnjih nekaj let in ta trend sladic zagotovo ne bo kmalu izginil.

BAM nasvet: da bo cheesecake v kozarcih res polnega okusa, bo kisla smetana obvezna sestavina tega recepta. Za pripravo potrebujete samo dve žlici, a obljubljata oster okus cheesecake sladice in ultra kremasto teksturo.

Pripravo si lahko poenostavite tudi z BAM mešanico za cheesecake.

Poleg cheesecake sladice v kozarcu lahko pripravite tudi:

Sestavine

Za piškotno dno
  • 85 g zdrobljenih vanilijevih piškotov
  • 25 g neslanega stopljenega masla
Za cheesecake kremo
Za podlogu od keksa
  • 85 g mljevenih keksa od vanilije
  • 25 g neslanog otopljenog maslaca

Navodila za pripravo

Priprava piškotnega dna
1. Korak
V srednji skledi zmešajte drobtine in stopljeno maslo, dokler se drobtine ne navlažijo. Piškotno dno enakomerno razdelite med posamezne kozarčke. S prsti pritisnite na zmes, da nastane plast skorje.
Priprava kreme
1. Korak
V večji skledi zmešajte kremni sir, kislo smetano in sladkor ter mešajte toliko časa, dokler ne dobite gladke zmesi. Dodajte BAM vanilijevo pasto in limonino lupinico. Z električnim mešalnikom in nastavkom za metlico stepite gosto sladko smetano, dokler ne nastanejo mehki vrhovi. Z lopatko polovico stepene smetane nežno vmešajte v kremno sirno mešanico, nato pa primešajte še drugo polovico. V vsak servirni kozarček enakomerno vlijte približno ½ skodelice kreme. Prelijte s svežim sadjem ali katerim izmed BAM prelivov. Pred serviranjem postavimo v hladilnik za vsaj eno uro.

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Avtor recepta:
Urša R.
Urednica
Bi lahko imela še lepše delo, kot je delo s čokolado?

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.