Cheesecake recept brez peke z Oreo piškoti

Čas priprave 25 min
Št. sestavin: 7
Težavnost
Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars
(1)

Cheesecake brez peke z Oreo piškoti bomo pripravili z vsem poznanimi in preprostimi sestavinami. Rezultat pa bo puhast, kremast, z Oreo piškoti napolnjen cheesecake. Za piškotno dno cheesecake sladice bomo uporabili Oreo piškote. Če vam je okus res všeč, predlagamo, da piškote uporabite tudi za kremo in ne le za pripravo piškotnega dna.

Če vas je strah, da piškotno dno cheesecake sladice ne bo dovolj trdno, ga lahko pred nadevom s kremo v pečici pečemo približno deset minut pri 180°C. Sami tega sicer nikoli nismo naredili, saj je piškotno dno z Oreo piškoti brez peke vseeno čvrsto in trdno. Pred samim nadevom ga je potrebno le dobro utrditi z vilico ob pekač.

Za kremno polnilo bomo uporabili kremni sir. Predlagamo, da kremni sir pred uporabo zmehčamo na sobno temperaturo, saj bo tako krema za cheesecake bolj gladka. Ne pozabimo tudi na sladkor v prahu, saj uporaba tega poskrbi za puhast rezultat.

Ob nakupu BAM izdelkov lahko uporabite kodo RECEPT, ki vam prinese 10% popust na celotni nakup.

Za izgled in dodatno povezavo med okusi pa uporabimo BAM vanilijevo pasto. Vanilijeva pasta je brez alkohola in izdelana iz pravega ekstrakta bourbonske vanilije iz Madagaskarja. Pasti so dodana semena vanilije, kar poskrbi za atraktiven izgled cheesecake kreme.

Lahko pa malo pogoljufamo in za pripravo kreme uporabimo BAM mešanico za cheesecake. Mešanica ustvari okusno, puhasto in lahko cheesecake kremo, brez peke. Priprava je zelo preprosta, saj se mešanico preprosto zmeša z vodo in stepeno sladko smetano. 

Pripravo cheesecake sladice lahko pripravite tudi v kombinaciji z drugimi okusi:

Sestavine

Za piškotno dno:
  • 24 Oreo piškotov
  • 60 g neslanega masla
Za cheesecake nadev:
  • 480 ml sladke smetane za stepanje (dobro ohlajene)
  • 15 sesekljanih Oreo piškotov

Navodila za pripravo

Za piškotno dno:
1. Korak
Piškote Oreo zdrobimo v čisto drobne drobtine. V posodi zmešamo drobtine in stopljeno maslo. Mešamo toliko časa, da se drobtine dobro navlažijo. Pekač s premerom 22 cm obložimo s papirjem za peko. Mešanico drobtin in masla z vilico dobro pritisnemo ob dno pekača in jo trdno pritisnite v enakomerno plast. V tem času, ko pripravljamo cheesecake nadev, naj se piškotno dno ohlaja v hladilniku.
Za cheesecake nadev:
1. Korak
V posodi stepamo kremni sir toliko časa, da dobimo gladko maso. Dodamo sladkor v prahu in BAM vanilijevo pasto ter ponovno dobro premešamo. Dobro ohlajeno smetano za stepanje vlijemo v ločeno posodo. Začnemo mešati pri nizki hitrosti, nato povečamo hitrost stepanja na srednje visoko, dokler se smetana ne zgosti in nastanejo trdi vrhovi. Zmesi s kremnim sirom dodamo stepeno smetano in jo nežno premešamo.. Nato dodamo še sesekljane Oreo piškote.
2. Korak
Pekač z ohlajenim piškotnim dnom vzamemo iz hladilnika. Na piškotno dno enakomerno porazdelimo pripravljen nadev za cheesecake. Cheesecake nato tesno pokrijemo in v hladilniku pustimo še vsaj 4 ali 5 ur. Ko bo cheesecake ohlajen, odstranimo obroč in postrežemo.

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Avtor recepta:
Urša R.
Urednica
Bi lahko imela še lepše delo, kot je delo s čokolado?

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.