Cheesecake in čokoladni ganache

Čas priprave 30 min
Št. sestavin: 11
Težavnost
Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars
(1)

Cheesecake je sladica, ki jo je popolnoma enostavno pripraviti! Priprava bo hitra, osnovno cheesecake kremo pa lahko prelijete z BAM prelivi ali pa po našem receptu pripravite čokoladni ganach in rahlo ohlajenega polijete čez cheeesecake kremo. 

Ob nakupu BAM izdelkov lahko uporabite kodo RECEPT, ki vam prinese 10% popust.

Cheesecake sladice so zabavna posamezna sladica, ki jo lahko postrežete, ko vam primanjkuje časa in ne želite vklopiti pečice, saj smo pripravili cheesecake recept, kjer peka ni potrebna. Sama priprava bo od vas zahtevala le 30 minut. Za pripravo potrebujemo le par dobro poznanih sestavin. Cheesecake lahko postrežete tudi v kozarčkih, če se odločite za takšno pripravo potrebujete še nekaj ljubkih majhnih kozarčkov. 

Med samo pripravo lahko tudi malo 'pogoljufamo' in za pripravo cheesecake sladice uporabimo BAM mešanico za cheesecake. Mešanica ustvari okusno, puhasto in lahko cheesecake kremo, brez peke. Priprava je zelo preprosta, saj se mešanico preprosto zmeša z vodo in stepeno sladko smetano.

Cheesecake je sestavljen iz treh plasti. Prvo plast sestavlja plast zdrobljenih piškotov, ki skoraj ne potrebuje dodatne razlage in pojasnila. Potrebujemo samo drobtine piškotov in maslo in z malo hlajenja postrežemo cheesecake sladico na najboljšem piškotnem dnu. 

Sledi cheesecake krema. Najprej stepamo sladko smetano. Stepamo jo toliko časa, da nastanejo čvrsti vrhovi. Postavimo na hladno in vmes zmešamo vse preostale sestavine in mešamo toliko časa, da se povežejo. Na koncu primešamo še prej stepeno smetano. Stepanje smetane je nujno, saj dobro stepena smetana poskrbi za puhasto in kremasto cheesecake teksturo.

Nadaljujemo na zadnji, a zato nič manj pomemben korak, preliv. Tokrat smo se odločili za čokoladni ganache. Čokoladni ganache v prevodu pomeni mešanico čokolade in tople sladke smetane v razmerju 1:1. Ganache, zmešan do gladke, svilnate in sijoče strukture, je osnovna sestavina v kuhinji vsakega slaščičarja ali slaščičarke. Čokoladni ganache ni samo hiter in enostavne priprave, najbolj navdušuje njegova vsestranska uporaba. Čokoladni ganache lahko uporabimo kot nadev, preliv, namaz, glazuro ali plast v torti.

Namesto cheesecake sladice s čokoladnim ganachem lahko pripravite cheesecake še po naslednjih receptih:

Sestavine

Za cheesecake nadev:
  • 30 g neslanega masla
  • 100 g maslenih piškotov
  • 250 ml sladke smetane
  • 225 g kremnega sira
  • 65 g sladkorja
Za ganache kremo iz temne čokolade
  • 240 ml sladke smetane

Navodila za pripravo

Za pripravo cheesecake:
1. Korak
Maslo stopimo. Vmešamo piškotne drobtine. Mešanica bo podobna mokremu pesku. Z mešanico napolnimo izbran pekač in se potrudimo, da jo z vilico čimbolj potisnemo ob rob pekača. Postavimo na hladno.
2. Korak
Dobro ohlajene sladko smetano stepemo. Stepamo toliko časa, da se na njej pojavijo čvrsti vrhovi. Hranimo na hladnem. Nato na srednji visoki hitrosti stepemo kremni sir, sladkor, kislo smetano, limonin sok in BAM vanilijevo pasto, dokler zmes ni gladka in kremasta. Pazimo, da v zmesi ni velikih grudic kremnega sira. Če so grudice, stepamo toliko časa, da je masa gladka.
3. Korak
Prej stepeno sladko smetano nežno primešamo k mešanici kremnega sira. Nato na piškotno dno enakomerno porazdelimo cheesecake kremo. Cheesecake ohlajamo še vsaj dve uri. Če smo za pripravo cheesecake nadeva uporabili BAM mešanico za cheesecake, sledimo navodilom na hrbtni strani embalaže.
Za pripravo čokoladnega ganacha:
1. Korak
Sladko smetano segrejemo skoraj do vretja. S toplo smetano nato polijemo BAM temno čokolado in pustimo stati 2 - 3 minute. Nato premešamo in mešamo toliko časa, da se čokolada popolnoma stopi. Pustimo, da čokoladni ganache malo ohladi in ga nato polijemo po enakomerno porazdeljeni cheesecake kremi. Nato serviramo.

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Avtor recepta:
Urša R.
Urednica
Bi lahko imela še lepše delo, kot je delo s čokolado?

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.