Cheesecake brez peke z belo čokolado in pasijonko

Čas priprave 45 min
Št. sestavin: 10
Težavnost
Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars
(1)

Pasijonka je izredno aromatičen sadež prijetno kiselkastega okusa in se kot ta odlično poveže s sladicami z nežno in sladko strukturo kot sta panna cotta ali vedno bolj popularen cheesecake brez peke. Z veseljem se podruži sladicam pripravljenim z BAM belo čokolado in tako razbije njihovo sladkost.

Priprava cheesecake-a brez peke je veliko lažja kot priprava tistega, ki ga je treba pred postrežbo še toplotno obdelati. Med sestavinami ni jajc, ni peke, kar pomeni da prostora za napake skoraj ni. Pri pripravi tradicionalega cheesecake-a so lahko jajca prekuhana, premalo kuhana ali prepečena, kar povzroči to, da cheesecake poči.

Puhasto kremo iz bele čokolade lahko pripravite tudi s pomočjo BAM mešanice za cheesecake. Če boste cheesecake brez peke pripravljali z našo mešanico, sledite navodilom na hrbtni strani izdelka ali jih poiščite na naši spletni strani: ob izdelku vas čaka zavihek "Navodila za uporabo" in mu dodajte belo čokolado.

BAM nasvet: za piškotno dno bomo uporabili graham piškote, maslo in rjav sladkor. Tako bomo dobili gosto, hrustljavo in trdno piškotno dno tudi brez peke! Priporočamo uporabo rjavega sladkorja, saj vlaga v rjavem sladkorju pomaga utrditi piškotno dno.

Če pri pripravi cheesecake-a brez peke uporabite BAM preliv malina, se sladka rezina spremeni v lahko in kremasto osvežitev. Recept za cheesecake z malinami najdete tukaj.

Za kombinacijo kremnega sira in zračnega soufleja pripravite japonski cheesecake po receptu tukaj.

Pasijonko ali maline lahko zamenjate tudi z borovnicami in pripravite borovničev cheesecake brez peke. Recept najdete tukaj.

Sestavine

Za piškotno dno
  • 200 g drobtin graham piškotov, približno 12 - 14 celih piškotov
  • 65 g rjavega sladkorja
  • 115 g neslanega masla
Za kremo iz bele čokolade
Za pasijonkin preliv
  • BAM preliv pasijonka
  • 3 lističi želatine

Navodila za pripravo

Piškotno dno
1. Korak
Zdrobljene piškote prelijte s stopljenim maslom. Vse skupaj dobro premešajte, nato pa piškotno maso prenesite na pekač. Maso s pomočjo vilice dobro potlačite ob dno pekača, nato pa vse skupaj postavite na hladno. V tem času pripravite kremo iz bele čokolade.
Kreme iz bele čokolade
1. Korak
BAM belo čokolado raztopite nad vodno kopeljo. Pazite, da se lonec, v katerem je bela čokolada, ne dotika lonca v katerem je vrela voda. Pustite, da se ohladi. Mascarpone sir v skledi premešajte, tako da dobite enostno zmes brez grudic. Počasi mu dodajte raztopljeno belo čokolado. Stepite sladko smetano in jo nežno umešajte k mešanici mascarpone sira in raztopljene bele čokolade. Dodajte še limonin sok in BAM vanilijevo pasto. Dobljeno mešanico enakomerno razporedite čez piškotno dno in vse skupaj postavite na hladno. Pripravite pasijonkih preliv.
Pasijonkin preliv
1. Korak
Liste želatine namočite v hladni vodi po navodilih proizvajalca. BAM preliv pasijonka prelijte v posodo in ga malo pogrej. Dodajte mu raztopljene lističe želatine in dobro premešajte. Ko se dobljena zmes malo ohladi, jo prelijte po pripravljenem cheesecake-u brez peke. Cheseecake brez peke postavite na hladno za vsaj 6 ur, najbolje čez noč.

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Avtor recepta:
Urša R.
Urednica
Bi lahko imela še lepše delo, kot je delo s čokolado?

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.