Cake pops recept brez peke

Čas priprave 45 min
Št. sestavin: 5
Težavnost
Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars
(4)

Priprava cake pops-ov ali slavnih tortic na palčki bo zdaj še bolj zabavna! Cake pops recept brez peke je tako enostaven, da se vam pri pripravi brez težav pridružijo tudi majhne otroške rokice. Dodali smo jim vedno bolj popularne piškote Oreo, kremni ​​sir, nekaj čokolade in veliko pisane dekoracije. Vedno bolj popularne tortice na palčki ali cake pops so primerne za vsako priložnost, v zadnjih časih na rojstnodnevnih praznovanjih kar malo zasenčijo ali celo nadomestijo klasično torto. 

BAM nasvet: velikokrat se zgodi, da pripravljene kroglice polzijo po palčki navzdol. Če palčko pred natikanjem kroglic za dober centimeter potopite v stopljeno čokolado, se vam to ne bi smelo več dogajati. Ko se čokolada na palčki ohladi, deluje kot lepilo, ki kroglico obdrži na mestu. Še več nasvetov o pripravi cake pops pa najdete tukaj.


Če želite s cake pops navdušiti odrasle pa jih lahko pripravite v kombinaciji bele čokolade in rdečega žameta ali pa pripravite čokoladne popse z Baileys-om.

Sestavine

Za pripravo cake pops
  • 24 Oreo piškotov
  • 120 g kremnega sira
Dekoracija
  • pisane kroglice ali druga pisana dekoracija

Navodila za pripravo

Navodila za pripravo kroglic
1. Korak
Oreo piškote zdrobite. Lahko si pomagate z multipraktikom, lahko pa jih zdrobite s pomočjo plastične vrečke in kladiva. Piškote dajte v plastično vrečko, da se drobni konci ne razletijo po delovni površini in jih zdrobite s pomočjo kladiva. Prav tako si lahko pomagate z že kupljenimi zdrobljenimi Oreo piškoti.
2. Korak
Zdrobljene piškote presujte v skledo in jim dodajte kremni sir. Kremni sir z rokami temeljito primešajte k drobtinam. Iz dobljenega testa oblikujte kroglice. Če bo vsaka tehtala pb. 16 g, jih iz pridobljene mase lahko pripravite 16. Kroglice nataknite na palčke. Ne pozabite na BAM nasvet: nekaj čokolade raztopite posebaj in vsako palčko pred natikanjem kroglice potopite v stopljeno čokolado. Tako boste poskrbeli, da kroglice ne bodo spolzele iz palčk.
3. Korak
Dobljene kroglice ohlajajte približno 15 minut. V tem času nad vodno kopeljo raztopite BAM čokolado, s katero boste oblivali cake pops. Izbirate lahko tako med okusi kot med barvami. Če želite, da so vaše kroglice naravne roza barve, uporabite ruby čokolado. Če želite, da so bele, jih potopite v stopljeno belo čokolado. Če želite, da so oranžne, se najbolje izkaže pomarančna čokolada. Jagodna čokolada jih obarva rdeče, temna čokolada pa v elegantno temno rjavo barvo. Izbira je vaša.
4. Korak
Ohlajene cake pops nato potopite v stopljeno čokolado. Pri tem pazite, da temperaturna razlika med kroglicami in stopljeno čokolado ne bo prevelika. Če bo le-ta prevelika, bo oblita čokolada na kroglicah popokala. Če se vam to zgodi, pustite ohlajene kroglice nekaj časa na sobni temperaturi, da se malo segrejejo in nato nadaljujte z oblivanjem. Z dekoracijo pričnite takoj, ko je čokolada na kroglici še topla, saj se na ohlajeno čokolado dekoracija ne bo prijela. Pa dober tek! Ali pa vse najboljše, če cake pops pripravljate za rojstnodnevno zabavo!

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Avtor recepta:
Urša R.
Urednica
Bi lahko imela še lepše delo, kot je delo s čokolado?

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.