Browniji z višnjami

Čas priprave 45 min
Št. sestavin: 9
Težavnost
Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars
(1)

Browniji z višnjami so dekadentna in popolnoma neustavljiva sladica! To bo najboljši način za opis teh brownijev z višnjami. Browniji so v bistvu čokoladni piškoti s tankim, razpokanim vrhom, mehko sredico ter hrustljavimi žvečljivimi robovi. Za sočnost poskrbijo še koščki sladkih in sočnih češenj, potrebujemo sploh še kaj več?

Browniji so pripravljeni hitro in enostavno ter so idealni za peko za vsako priložnost. Višnje, v tem receptu lahko uporabite sveže, konzervirane ali zamrznjene. Kakav v prahu: poskusite uporabiti nesladkan, nizozemsko predelan kakav v prahu.

Ob nakupu BAM izdelkov lahko uporabite kodo RECEPT, ki vam prinese 10% popust na celotni nakup.

Nizozemski predelan kakav je veliko manj grenak od naravnega kakava v prahu, ker je bil obdelan z alkalnimi snovmi za zmanjšanje kislosti kakava. Običajno je tudi temnejšega videza in daje temnejše testo.

Browniji naj se pred postrežbo ohladijo. Počakajte vsaj eno uro, najbolje pa je, da se popolnoma ohladijo. Dlje ko boste čakali, preden jih narežete, bolje bo. Ohlajeni se bodo lepo razrezarli, medtem, ko toplih ne boste mogli razrezati v lepe oblike.

Brownije lahko pripravite tudi samo s čokolado ali z drugim sadjem. Pripravili smo nekaj idej:

Sestavine

Za brownije:
  • 150 g neslanega masla sobne temperature
  • 300 g sladkorja
  • 3 velika jajca
  • 115 g navadne moke
  • 70 g BAM kakava v prahu

Navodila za pripravo

Postopek priprave
1. Korak
Pečico segrejte na 175°C. Dno in stranice 20 cm kvadratnega pekača namažite z maslom in ga obložite s papirjem za peko. V srednji posodi zmešajte maslo in 100 g sladkorja ter segrevajte na srednjem ognju, počasi mešajte, dokler se sladkor ne raztopi in se maslo popolnoma stopi, približno 1-2 minuti. Odstavimo in pustimo, da se rahlo ohladi.
2. Korak
V veliki skledi zmešajte jajca in preostalih 200 g sladkorja, da dobite svetlo, gladko in puhasto maso, približno 5 minut. Mešanico sladkorja in masla vlijte v mešanico sladkorja in jajc ter premešajte. V srednji skledi zmešajte moko, BAM kakav v prahu, pecilni prašek in sol. Suhe sestavine dodajte v skledo s sladkorjem, jajcem in maslom ter premešajte. Ne mešajte preveč, nekaj preostalih črt moke je čisto v redu.
3. Korak
Dodajte čokolado in višnje, ter jih z lopatko prepognite, da se enakomerno povežejo. Testo vlijte v pripravljen pekač in z lopatko pogladite vrh. Lahko rezervirate tudi majhno pest čokolade in jo potresete po vrhu testa za piškote. Brownije pecite med 35 do 40 minut oziroma dokler se vrh brownijev ne strdi in postane sijoč, z nekaj razpokami na površini.
4. Korak
Pustite, da se browniji ohladijo. S papirjem za peko dvignite brownije iz pekača, jih narežite na 16 kvadratnih kosov in uživajte!

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Avtor recepta:
Urša R.
Urednica
Bi lahko imela še lepše delo, kot je delo s čokolado?

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.