Browniji z ruby čokolado

Čas priprave 45 min
Št. sestavin: 9
Težavnost

Ti čokoladni kolački ali browniji, ne potrebujejo dodatnega okrasja; sami so čudoviti. Jagode in temna čokolada že od nekdaj slovita kot odlična kombinacija v različnih sladicah. Ko pa brownijem dodamo še ruby čokolado, ki s svojo nežno barvo, nežno aromo in z zgolj kančkom okusa poletnega jagodičja, čokoladne kolačke popelje na višjo raven. Z receptom dobite popolno ravnovesje temne čokolade; dodane sveže jagode pa le še povečajo harmonijo okusov te sladice.

ČOKO-nasvet: postrezite popolnoma ohlajene, dodajte sveže jagode in rahlo posujte s sladkorjem v prahu. Brownije lahko oblijete z ruby čokolado. Prav tako jih lahko okrasite s čokoladnimi ostružki ali čokoladnimi crispy-ji.

Sestavine

Biskvit

Navodila za pripravo

Postopek priprave
1. Korak
Maslo narežite na kocke in ga primešajte h kapljicam temne čokolade. Vse skupaj dajte v lonec, nato pa lonec postavite na zmerni ogenj. Mešanica naj se počasi segreva in stopi, dokler ne postane gladka in sijoča.
2. Korak
Odstranite z ognja, vmešajte sladkor in kakav v prahu ter vse skupaj mešajte toliko časa, da dobite gladko zmes. Dodan sladkor bo nekoliko znižal temperaturo in zmes se lahko zdi rahlo zrnata, vendar je tako v redu.
3. Korak
Dodajte vanilijev jogurt in vanilijevo pasto, ter še enkrat dobro premešajte, da postane zmes gladka.
4. Korak
Na koncu dodajte presejano moko. Moko previdno in postopoma dodajajte, dokler spet ne dobite gladke mase.
5. Korak
Dodajte ruby čokolado in drobno narezane koščke jagod, ter jih narahlo mešajte do enotne mase.
6. Korak
Majhen pravokoten pekač (20x20 cm) obložite s papirjem za peko, vlijte testo, ga čim bolj zgladite in nato približno 25 minut pecite v ogreti pečici na 180 ° C. Ker se vsaka pečica nekoliko razlikuje, brownije iz pečice vzemite takrat, ko so pečeni. To lahko preverite s testom z zobotrebcem; če je zobotrebec po tem, ko ga izvlečete iz mase, suh, so kolački pečeni. Vendar pazite, ostati morajo mehki in rahlo vlažni, zato je v redu tudi, če jih tako malo podpečete.
7. Korak
Ko so pečeni in pripravljeni, jih vzamite iz pečice in pustite, da se popolnoma ohladijo na rešetki. Popolnoma ohlajene razrežite in postrezite. Količina sestavin v receptu je za 9 kosov.

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Urša R.
Urednica
Bi lahko imela še lepše delo, kot je delo s čokolado?

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.