Browniji z banano in arašidovim maslom

Čas priprave 45 min
Št. sestavin: 8
Težavnost
Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars

Je kdo rekel browniji z banano? Odličen sočen biskvit, katermu nista dodana pecilni prašek ali soda bikarbona, skupaj z bananami ustvari hitro in odlično sladico. Še kdo poleg mene kupuje banane samo zato, da bi opazoval, kako počasi propadajo na vašem kuhinjskem pultu? Z vami delim recept, kako združiti prijetno s koristnim: porabiti banane in pri tem ustvariti odlično sladico! Ko se zrelim bananam pridruži še kakav v prahu pa se bodo okusi povezali v okusno celoto.

Kdaj so banane najbolj uporabne za peko? Bolj kot so banane rjave, raje jih uporabim pri peki. Pri tem le ne pozabite, da bolj kot je banana rjava, bolj je sladka, kar pomeni, da bodo tako slajši tudi browniji z banano in arašidovim maslom.

Če banane niso ravno vaše najljubše sadje pa lahko pripravite brownije z malinami ali brownije s čokolado.

Sestavine

Sestavine

Navodila za pripravo

Priprava
1. Korak
Pečico segrejte na 180°C.
2. Korak
V skledi z vilicami pretlačite banane. Dodajte sladkor,115 g masla in vanilijevo pasto. Mešajte toliko časa, da dobite enotno zmes.
3. Korak
Dodajte moko, sol in kakav v prahu ter mešajte, da dobite enotno zmes. S preostalim maslom namastite pekač v velikosti 23x23 cm.
4. Korak
Približno eno žlico kakava v prahu porabite za premaz robov pekača.
5. Korak
Testo vlijemo v pripravljen pekač. Na žlico z žlico dodajte žlice arašidovega masla. Z nožem za maslo zavrtite arašidovo maslo v testo za brownije. Pecite 25-30 minut. Pustite, da se browniji z banano popolnoma ohladijo, nato jih narežite.

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Avtor recepta:
Urša R.
Urednica
Bi lahko imela še lepše delo, kot je delo s čokolado?

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.