Browniji s čokolado

Čas priprave 45 min
Št. sestavin: 8
Težavnost
Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars

Če boste iskali recept za najboljše »domače brownije«, vam povem, da bo iskalnik našel vsaj sto različnih receptov.

Predlagam, da lačni ne iščete receptov za brownije s čokolado.

Tokrat v recept nismo dodali pecilnega praška niti sode bikarbone. Tako bomo ustvarili čokoladno čokoladne brownije, ki bodo tako gosti in sočni kot bi jedel samo čokolado. Za peko smo uporabili univerzalno BAM temno čokolado, ki čokoladnim brownijem doda ravno prav grenak okus kakava.

BAM nasvet: čokoladni browniji za peko potrebujejo približno 30 minut. Takoj, ko v vaši kuhinji zadiši po čokoladi, z zobotrebcem preverite, če so browniji že pečeni, čeprav so v pečici šele 25 minut. Če na zobotrebcu najdete par koščkov brownijev, so le-ti pečeni. V tem primeru si ne želite, da bi bil zobotrebec popolnoma suh, saj potem browniji ne bodo tako sočni. Če na zobotrebcu najdete še mokre kose biskvita, ga postavite nazaj v pečico in pecite še nekaj časa. Še več nasvetov za pripravo brownijev pa čaka TUKAJ.

BAM nasvet uporabite tudi pri peki brownijev z ruby čokolado, pri peki brownijev s slano karamelo ali brownijev s cheesecake polnilom.

Sestavine

Sestavine

Navodila za pripravo

Priprava
1. Korak
Pečico segrejte na 180°C. 20 cm kvadratni pekač obložite s papirjem za peko.
2. Korak
Polovico čokolade stopite, drugo polovico pa prihranite za pozneje.
3. Korak
V veliki skledi z električnim ročnim mešalnikom zmešajte maslo in sladkor, nato dodajte jajca in vanilijevo pasto in mešajte toliko časa, da dobite puhasto zmes.
4. Korak
Vmešajte stopljeno čokolado (pazite, da ni prevroča), nato presejte moko, kakav v prahu in sol. Suhe sestavine dodajte k mokrim, pri čemer pazite, da jih ne premešate preveč, saj bodo tako piškoti bolj trde strukture.
5. Korak
Dodajte temno čokolado, ki je niste stopili in nato testo prenesite v pripravljen pekač. Pecite med 25-30 minut. Uživajte!

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Avtor recepta:
Urša R.
Urednica
Bi lahko imela še lepše delo, kot je delo s čokolado?

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.