Browniji na hitro

Čas priprave 50 min
Št. sestavin: 10
Težavnost
Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars

Za brownije na hitro smo uporabili samo šest glavnih sestavin. Ker smo pripravili brownije po receptu brez pecilnega praška, so jajca bistvenega pomena, da bodo browniji v pečici res lepo narastli. Prav tako smo receptu dodali sladkor v prahu, ki deluje kot trik za pripravo brownijev na hitro. Sladkor v prahu vsebuje koruzni škrob, ki pomaga zgostiti testo. BAM kakav v prahu poskrbi za lepo rdeče-rjavo barvo. Pred dodajanjem k sestavinam ga je potrebno presejati, saj tako poleg okusa poskrbi še za sočnoin puhasto strukturo. Dodamo še olje in BAM vanilijevo pasto, ki poskrbi, da se sestavine med sabo lepo povežejo in še dodatno okrepi čokoladni okus.

Brownije na hitro lahko pripravite z okusom banane in arašidovega masla, malinami ali čokolado.

Sestavine

Sestavine za brownie kolačke

Navodila za pripravo

Priprava
1. Korak
Pečico segrejte na 170 stopinj Celzija. Pekač dimezije 20 x 20 x 4 cm premažite z maslom ali pa ga obložite s paprijem za peko.
2. Korak
V srednje veliko posodo dodajte sladkor, moko, BAM kakav v prahu, sladkor v prahu, BAM temno čokolado in sol. S kuhalnico premešajte le toliko, da se sestavino pomešajo med seboj.
3. Korak
V veliki skledi stepite jajca, olje, vodo in BAM vanilijevo pasto. Mešajte toliko časa, da dobite gosto, puhasto zmes. Nato dodajte mešanico sladkorja, moke, BAM kakava v prahu, sladkorja v prahu, BAM temne čokolade in soli. Mešajte toliko časa, da se sestavine povežejo med seboj.
Postopek priprave
1. Korak
Testo vlijte v pripravljeno ponev in z lopatko zgladite vrh. Pečemo približno 40 minut. Če je biskvit pečen, lahko preverite z zobotrebcem. V tem primeru je dobro, da na zobotrebcu ostane nekaj koščkov biskvita, saj to pomeni, da bodo browniji na hitro bolj sočni. Če bo zobotrebec popolnoma suh, bo biskvit sicer pečen, vendar ne bo tako zelo sočen. Pred rezanjem brownije popolnoma ohladite.

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Avtor recepta:
Urša R.
Urednica
Bi lahko imela še lepše delo, kot je delo s čokolado?

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.