Božični sladkorni piškoti

Čas priprave 2 uri
Št. sestavin: 8
Težavnost
Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars

Danes je dan, ko lahko uradno začnemo s praznično sezono peke. Si sploh ne predstavljam, da seznama ne začnemo z receptom za klasično okrašene božične piškote. Nič ni boljšega od navadnih božičnih sladkornih piškotov. Njihova priprava je tako enostavna, saj za pripravo potrebujemo manj kot deset sestavin in le-te so vsem dobro poznane in zagotovo vedno v domačem kuhinjskem predalu.

Piškoti, ki jih pripravite po tem receptu bodo mehki, a rahko hrustljavi. Piškoti bodo med peko ohranili obliko izbranega modela za piškote, z lepo ravno površino za okrasitev. Ravno zaradi preprostih sestavin je ta recept enostaven in dostopen vsem.

BAM nasvet: priporočamo, da uporabite jajca sobne temperature. Te se lažje in hitreje sporazumejo s testom za piškote. Še dodaten nasvet: če recept zahteva maslo sobne temperature, vedno uporabite tudi jajca sobne temperature.

Ob božične sladkorne piškote lahko postavite tudi:

Sestavine

Za božične piškote

Navodila za pripravo

Priprava testa za piškote
1. Korak
V veliki skledi z ročnim ali samostojnim mešalnikom stepite maslo, dokler ne postane kremasto in gladko – približno 1 minuto. Dodajte sladkor in stepajte na visoki hitrosti, da postane svetlo in puhasto, približno 3 ali 4 minute. Po potrebi postrgajte stranice in dno posode. Dodajte jajce, BAM vanilijevo pasto ter stepajte dokler se sestavine ne povežejo, približno 2 minuti. Po potrebi postrgajte stranice in dno posode.
2. Korak
V srednji skledi zmešajte BAM mandljevo moko, večnamensko moko, pecilni prašek in sol. Moko dodajajte postopoma: mešalnik zmanjšajte na nizko stopnjo in dodajte približno polovico zmesi moke ter stepajte, da se sestavine povežejo. Dodajte preostalo moko in nadaljujte z mešanjem, dokler se sestavine ne povežejo. Če se vam zdi testo še vedno premehko, lahko dodate še 1 žlico moke, da dobite boljšo konsistenco za valjanje.
3. Korak
Pripravljeno testo razdelite na dva enaka dela. Vsak del razvaljajte na kos papirja za peko na približno 0,5 cm debeline. Kose zložite na pekač, rahlo pokrijte in ohladite vsaj za 1-2 uri. Hlajenje je obvezno.
Peka piškotov
1. Korak
Ko je testo ohlajeno, segrejte pečico na 180 °C. 2-3 velike pekače obložite s peki papirjem ali silikonsko podlogo za peko. Količina serij bo odvisna od tega, kako velike/majhne piškotke boste pripravili. En del testa iz hladilnika z modelčkom za piškote razrežite v oblike. Izrezano testo za piškote prenesite na pripravljen pekač. Preostalo testo ponovno razvaljajte in nadaljujte z rezanjem, dokler ne porabite vsega. Piškote pecite 10-12 minut, dokler se na vrhu in ob robovih ne obarvajo. Pustite, da se piškoti na pekaču ohlajajo približno 5 minut, nato pa jih prenesite na rešetko, da se popolnoma ohladi. Okrasite po želji.

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Avtor recepta:
Urša R.
Urednica
Bi lahko imela še lepše delo, kot je delo s čokolado?

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.