Borovničev cheesecake brez peke

Čas priprave 30 min
Št. sestavin: 9
Težavnost
Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars

Cheesecake je popolna kombinacija trpkih in sladkih okusov, a hkrati bogatih struktur. Najbolj pogosto se ga pripravlja v poletnih časih, saj je osvežilnega okusa za to pa smo ti pripravili recept, kjer ne bo potrebno uporabiti vroče pečice.

Ob nakupu BAM izdelkov lahko uporabite kodo RECEPT, ki vam prinese 10% popust.

Da bo vse skupaj še bolj enostavno, smo pripravili mešanico za cheesecake, ki je tako odličnega osvežilnega okusa, da skoraj ne potrebuje dodatnih sestavin.

NASVET: Sirovo torto lahko prelijete s katerimkolim prelivom, lahko je topel, lahko je hladen. Mi smo uporabili borovničev hladen preliv. Lahko uporabite tudi lešnikov ali pistacijin namaz!

Sestavine

Sestavine za piškotno dno
  • 200g piškotov po lastnem okusu
  • 100g masla
Krema
  • 500ml nesladkane smetane za stepanje
Sestavine za preliv
  • 350g borovnic
  • 1 žlica jedilnega škroba
  • 40ml vode
  • 2 žlici sladkorja

Navodila za pripravo

Priprava
1. Korak
V kozici segrejemo maslo. Počakamo, da se maslo nekoliko ohladi, v tem času piškote zdrobimo na čim manjše koščke. Pri tem si lahko pomagamo s paličnim mešalnikom, lahko jih zdrobimo z rokami ali pa že kupimo mešanico zmletih piškotov. Ohlajeno maslo dodamo k piškotom in vse skupaj dobro premešamo.
2. Korak
Tortni pekač obložimo s papirjem za peko in ga obložimo z mešanico piškotov in masla. Mešanico dobro potlačimo, da dobimo čim bolj trdno strukturo in ravno plast.
3. Korak
BAM mešanico za cheesecake (200g) dobro zmešajte s 500ml vode. V ločeni posodi dobro stepite nesladkano smetano (500ml) in jo postopoma dodajajte v zmes mešanice za cheesecake in vode.
4. Korak
Kremo enakomerno dodajte v tortni pekač že obložen z mešanico piškotov in masla. Vse skupaj postavimo v hladilnik za eno uro.
5. Korak
Borovnice stresemo v kozico. V posebnem lončku zmešamo vodo, jedilni škrob in sladkor, ter zmešano mešanico vlijemo v kozico, kjer so borovnice. Borovnice med nenehnim mešanjem zavremo in nato odstavimo in počakamo, da se preliv ohladi.
6. Korak
Cheesecake vzamemo iz hladilnika in ga prelijemo z ohlajenim prelivom. Vse skupaj nato postavimo v hladilnik za vsaj še eno uro. Po želji lahko cheesecake še okrasimo s sladko smetano in borovnicami.

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Avtor recepta:
Urša R.
Urednica
Bi lahko imela še lepše delo, kot je delo s čokolado?

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.