Malinova rolada

Čas priprave 2 uri 15 min
Št. sestavin: 14
Težavnost
Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars

Recept je nastal v sodelovanju z BAMbastičnim izzivom. Zelo smo veseli vseh receptov, ki smo jih prejeli. Recept za malinovo rolado, ki ga je z nami delila naša stranka, je popolnoma enostaven in hitro pripravljen. Za pripravo in dekoracijo je uporabila BAM čokolade, ki so prava izbira za vse, ki želite svojo slaščice popeljati na višji nivo. Malinova rolada sebi najraje vidi skodelico kave ali čaja.

Trik, ki ga pri sami uporabi uporabi Polona je ta, da pri peki vedno uporabi peki papir, saj tako prepreči, da se bi biskvit prijel na pekač.

Recept za odlično čokoladno rolado z BAM vanilijevo kremo najdete tukaj.

Sestavine

Sestavine za biskvit
  • 100 g sladkorja
  • 60 g stopljenega masla
Sestavine za kremo
Sestavine za preliv
  • mleko

Navodila za pripravo

Priprava biskvita
1. Korak
Moko, sol in kakav zmešamo. Jajca in sladkor damo na soparo in do vretja mešamo z ročnim mešalnikom. Po vretju mešamo še 2 minuti, nato odstranimo iz sopare in mešamo še 3 minute. Primešamo maslo in suhe sestavine. Pečemo v pekaču obloženim z peki papirjem na 220 stopinj 6 minut.
Priprema biskvita
1. Korak
Pečen biskvit damo na peki papir, ki smo ga potresli z kakavom in zavijemo v rolado ter pustimo da se ohladi.
Priprava kreme
1. Korak
BAM ruby čokolado stopimo. Sladko smetano stepemo skupaj s sladkorjem in vanilijevo pasto. Dobljeni zmesi dodamo maline, stopljeno BAM ruby čokolado in BAM čokoladne crispije. Vse skupaj z lopatko dobro premešam in premažemo čez ohlajen biskvit. Vse skupaj zavijemo v rolado.

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Avtor recepta:
polona

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.