Bel čokoladni mousse s tropskim sadjem

Čas priprave 45 min
Št. sestavin: 14
Težavnost

Bel čokoladni mousse s tropskim sadjem je najbolj slastna in osvežilna sladica, ki bo navdušila vse ljubitelje eksotičnih okusov. V tem receptu je bogat in kremast čokoladni mousse postrežen skupaj s tako imenovano tropsko solato, ki kremi iz bele čokolade s svojo svežino in rahlo kislostjo doda piko na i.

Sestavine

Sestavine za bel čokoladni mousse s tropskim sadjem
  • 250 g sladke smetane
  • 310 g bele čokolade BAM
  • 150 g pasijonkinega pireja
  • 600 g sladke smetane
  • 150 g pasteriziranih jajčnih beljakov
Sestavine za tropsko solato
  • 500 g pomarančnega soka
  • 120 g sladkorja
  • 1 strok vanilje
  • 1 metin listič
  • 25 g kardamoma
  • 1 ananas
  • 2 manga
  • 2 banani
  • 2 kivija

Navodila za pripravo

Postopek priprave belega čokoladnega moussa
1. Korak
Najprej zavremo 250 g sladke smetane.
2. Korak
Tik preden zavre jo odstavimo in prelijemo preko koščkov bele čokolade.
3. Korak
Dobro zmešamo, da dobimo enotno in gladko kremo.
4. Korak
Nato dodamo pasijonkin pire, 600 g sladke smetane in pasterizirane jajčne beljake.
5. Korak
Kremo precedimo, vlijemo v sifon za brizganje (aparat za pripravo sladke smetane) in jo damo v hladilnik.
Postopek priprave tropske solate
1. Korak
Pomarančni sok s sladkorjem zavremo, da se sladkor raztopi in nato odstavimo s štedilnika.
2. Korak
Dodamo semena iz vaniljevega stroka, metin listič in kardamom. Mešamo, da se vse sestavine povežejo med seboj.
3. Korak
Ananas, mango, banano in kivi razrežmo na manjše koščke in preko njih polijemo mešanico s pomarančnim sokom.
4. Korak
Tropsko solato razporedimo v manjše steklene kozarčke in na vrh nabrizgamo bel čokoladni mousse, ki smo ga pred tem shranili v sifon za brizganje.

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Urša R.
Urednica
Bi lahko imela še lepše delo, kot je delo s čokolado?

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.