Bavarska krema iz zlate čokolade

Čas priprave 45 min
Št. sestavin: 6
Težavnost

Bavarska krema iz zlate čokolade navdušuje tako s svojo barvo in okusom, kot tudi teksturo, saj je lahka in zračna. Primerna je za različne vrste sladic - torte, rezine, sladice v kozarcu. Če želimo malo bolj premium izgled, bo ta krema prava izbira, saj je zlata barva kreme naravnost idealna za takšne slaščice.

Zapisane količine so za 1 kg bavarske kreme.

Sestavine

Sestavine
  • 180 g mleka
  • 325 g stepene smetane
  • 36 g nabrekle želatine

Navodila za pripravo

Biskvit
1. Korak
Smetano, mleko, vaniljeva semena in karameliziran sladkor zavremo.
2. Korak
Rumenjake stepamo, da postanejo svetli in puhasti.
3. Korak
Vrelo mlečno mešanico prelijemo preko rumenjakov.
4. Korak
Mešanico na nizki temperaturi kuhamo ter zraven mešamo, da se zgosti.
5. Korak
Vmešamo še želatino, ki jo pripravimo v razmerju 1:5 (večji delež vode).
6. Korak
Nato toplo maso prelijemo preko zlate čokolade, da se stopi in nato kremo ohladimo.
7. Korak
Na koncu vmešamo še stepeno sladko smetano.

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Barbara K.
Podpora strankam
Nov okus čokolade? Nov okus čokoladnega moussa? Let's test!

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.