Bavarska krema iz temne čokolade

Čas priprave 45 min
Št. sestavin: 5
Težavnost

Bavarska krema je nežna francoska čokoladna sladica s kremasto in zračno teksturo. Po tem receptu boste dobili bavarsko kremo z globoko, temno barvo in intenzivnim čokoladnim okusom - okusno, lahka in slastna krema vas bo gotovo navdušila.

 
 

Sestavine

Sestavine
  • 47 g rumenjakov
  • 30 g glukoznega sirupa
  • 188 g polnomastnega mleka

Navodila za pripravo

Postopek priprave
1. Korak
Rumenjake stepamo, da postanejo svetli in kremasti.
2. Korak
Glukozni sirup in mleko zavremo ter počasi prelijemo čez mešanico rumenjakov.
3. Korak
Mešamo dokler ni temperatura mase 82°C.
4. Korak
Mešanico precedimo skozi cedilo in jo prelijemo po čokoladi.
5. Korak
Počakamo, da se čokolada stopi, nato pa dobro zmešamo.
6. Korak
Ko krema doseže 30°C, vanjo vmešamo stepeno sladko smetano.

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Barbara K.
Podpora strankam
Nov okus čokolade? Nov okus čokoladnega moussa? Let's test!

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.