Bavarska krema iz mlečne in bele čokolade

Čas priprave 1 ura
Št. sestavin: 6
Težavnost

Bavarska krema iz mlečne in bele čokolade vedno bolj navdušuje slaščičarje, saj je lahka, zračna in božanskega okusa. Je odlična osnova iz katere lahko izpeljemo številne kreme. Dobro se obnese v kombinaciji s sadjem, predvsem jagodičjem in v kombinaciji z oreščki, kot so pistacije. Možnosti za kombinacije je veliko, zato vam bo bavarska krema gotovo všeč.

*Zapisane količine so za 1 kg bavarske kreme.

Sestavine

Sestavine
  • 25 g sladkorja v prahu
  • 65 g rumenjakov
  • 225 g polnomastnega mleka

Navodila za pripravo

Biskvit
1. Korak
Rumenjake stepamo, da postanejo svetli in kremasti.
2. Korak
Mleko zavremo in ga prelijemo preko jajčne zmesi. Mešamo, da se temperatura zniža na 82°C.
3. Korak
Mešanico precedimo skozi cedilo in jo prelijemo po čokoladi.
4. Korak
Počakamo, da se čokolada stopi, nato pa dobro zmešamo.
5. Korak
Vmešamo še želatino, ki jo pripravimo v razmerju 1:5 (večji delež vode).
6. Korak
Ko krema doseže 30°C, vanjo vmešamo stepeno sladko smetano.

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Andraž Gavez
Vodja projekta
Raziščimo problem in nato poiščimo rešitev.

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.