Bananin kruh

Čas priprave 1 ura 10 min
Št. sestavin: 9
Težavnost
Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars
(1)

Bananin kruh po tem receptu bo odličen in enostaven za pripravo. Vse sestavine za bananin kruh lahko zmešate v eni posodi, lahko spreminjate količino sladkorja ali banan. In skrivnost njegovega odličnega okusa? Stopljeno maslo. Med BAM izdelki za peko najdete tudi BAM nutty banana, namaz iz banan in indijskih oreščkov.

Ob nakupu BAM izdelkov lahko uporabite kodo RECEPT, ki vam prinese 10% popust na celotni nakup.

Sestavine ustvarijo kremno strukturo namaza, ki ga lahko uporabimo pri pripravi bananinega kruha. 

Lepota tega recepta za bananin kruh je v tem, da za pripravo sploh ne potrebujete mešalnika! Vse, kar potrebujemo za pripravo, je ena skleda kjer bomo mešali sestavine, vilice za stepanje jajc in močno žlico. Količina sladkorja je prilagodljiva.

Če želite, lahko k receptu dodate še sesekljane oreščke, rozine ali BAM čokoladne kapljice.

Sestavine

Za bananin kruh:
  • 300 g zmehčanih banan
  • 75 g masla
  • 1/2 čajne žličke sode bikarbone
  • ščep soli
  • 150 g sladkorja

Navodila za pripravo

Postopek priprave
1. Korak
Pečico segrejte na 180°C, pekač za kruh premažite z maslom. V posodi za mešanje z vilicami pretlačite zrele banane, dokler niso popolnoma gladke. V pretlačene banane vmešamo stopljeno maslo in BAM nutty banana namaz. Vmešamo še sodo bikarbono in sol. Primešamo sladkor, stepeno jajce in BAM vanilijevo pasto. Vmešamo moko. Testo vlijemo v pripravljen pekač.
2. Korak
Pri 180°C bananin kruh pečemo med 55 do 65 minut, oziroma dokler zobotrebec ali leseno nabodalo, vstavljeno v sredino, ni suho. Nekaj ​​suhih drobtin je v redu; proge mokrega testa pa niso. Če je zunanja stran hlebčka porjavela, sredina pa je še mokra, hlebček ohlapno pokrijemo s folijo in nadaljujemo s peko, dokler hlebec ni popolnoma pečen. Odstranimo iz pečice in pustimo, da se nekaj minut ohladi v pekaču. Nato bananin kruh vzamemo iz pekača in pustimo, da se popolnoma ohladi preden ga postrežemo. Narežemo in postrežemo.

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Avtor recepta:
Urša R.
Urednica
Bi lahko imela še lepše delo, kot je delo s čokolado?

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.