Banana split

Čas priprave 15 min
Št. sestavin: 12
Težavnost
Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars
(2)

Nič ni boljšega od tradicionalne sladice banana split, ko razmišljamo o pripravi sladolednih slaščic! Banana split je sladica iz otroštva in prepričani smo, da jo imajo radi tudi mnogi odrasli. Tradicionalna različica sladice banana split je pripravljena s tremi različnimi vrstami sladoleda, banano in stepeno smetano. Dodamo še različne prelive, okrasimo z oreščki in postrežemo! Če seveda pripravimo tradicionalno različico. 

Ob nakupu BAM izdelkov lahko uporabite kodo RECEPT, ki vam prinese 10 % popust na celotni nakup.

Če pa se odločimo za moderno pripravo sladice banana split pa se "eksperimentiranje" začne že pri izbiri okusa sladoleda. V ponudbi BAM izdelkov za peko čaka tudi mešanica za sladoled. Mešanica ustvari okusen, puhast in lahek domač sladoled z okusom mlečnega cvetu, za katerega sploh ne potrebujemo aparata za pripravo sladoleda. Priprava tega sladoleda je zelo preprosta, saj se mešanico za sladoled preprosto zmeša s stepeno sladko smetano. 

Sladoled z nevtralnim okusom tako omogoča dobro osnovo za moderne okuse. Sladoledu lahko dodamo pistacijin namaz in tako v banana split dodamo kepico pistacijinega sladoleda. Z dodajanjem lešnikovega namaza poustvarimo okus slavnih Kinder bueno čokoladic, preliv mango pa poskrbi za osvežujočo kepico.

Tokrat smo pripravili recept za banana split z vanilijevim, malinovim in mango okusom sladoleda.

Sestavine

Za banana split:
  • 1 banana
  • stepena smetana
Za mango sladoledno kepico:
Za vanilijevo kepico:
  • 175 ml sladke smetane
Za malinovo kepico:

Navodila za pripravo

Za pripravo sladoleda:
1. Korak
Pripravimo tri različne posode. Za vsak okus sladoleda ločeno pripravimo nesladkano sladko smetano za stepanje. Količino prilagodimo glede na okus, ki ga pripravljamo. Za okus manga in vanilije uporabimo 175 ml sladke smetane, za malinov okus pa le 120 ml. Z ročnim električnim mešalnikom stepemo sladko smetano skoraj do čvrstega (dokler se na površju ne začnejo tvoriti vršički). Takšni stepeni smetani dodamo mešanico za sladoled, v vsako posodo 50g in z električnim mešalnikom dobro zmešamo, da se stepena smetana in sladoledna mešanica dobro povežeta. Nato v eno posodo dodamo BAM preliv mango, v drugo BAM vanilijevo pasto. Ko pripravljamo okus maline pa med mešanje dodamo še čvrst jogurt in nato še BAM preliv malina.
Za pripravo sladice banana split:
1. Korak
Banano olupimo in prerežemo po dolžini, da dobimo dve polovici. Polovici banane postavimo ob rob servirnega krožnika. Med polovici postavimo kepico sladoleda vsakega okusa. Sladoledne kepice pokrijemo s stepeno sladko smetano, po želji lahko dodamo še druge okuse BAM prelivov ali okus popestrimo z BAM namazi. Po želji dodamo še malo dekoracije in navdušimo s postrežbo!

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Avtor recepta:
Urša R.
Urednica
Bi lahko imela še lepše delo, kot je delo s čokolado?

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.