Priprava biskvita
1. Korak
V eni posodi zmešamo moko, sladkor, kakav, pecilni prašek, sodo bikarbono in sol. V drugi posodi zmešamo jajce, mleko, olje, kokosov liker in 1 žličko vanilijeve paste. Mokre sestavine prilijemo k suhimi in zmešaj z ročnim električnim mešalnikom.
2. Korak
Zavremo vodo in jo prelijemo čez kavo. Mešanico nato vlijemo k pripravljeni čokoladni masi. Maso prestavimo v pekač velikosti 37 cm x 22 cm, ki ga predhodno obložimo s papirjem za peko. Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj Celzija 35 - 40 minut (odvisno od pečice).
Priprava kreme
1. Korak
Med peko biskvita skuhamo kremo. Mleko s kokosovim likerjem segrejemo do vretja. Rumenjake zmešamo s sladkorjem in škrobom, da rahlo spremenijo barvo in postanejo svetlejši. K mešanici rumenjakov, sladkorja in škroba med mešanjem prilijemo segreto mleko.
2. Korak
Kremo kuhamo, da vre približno 4 minute (temperatura kreme mora biti vsaj 72 stopinj Celzija). Odstavimo in vmešamo kokosovo moko in maslo. Pokrijemo s folijo in ohladimo. Ko je krema ohlajena, namočimo želatino v vodi. Zmehčano želatino stopimo na šibkem ognju in jo primešamo gladko razmešani kremi. V kremo vmešamo še stepeno sladko smetano.
Sestavljanje sladice
1. Korak
V ohlajen biskvit z nastavkom za brizganje premera 15 mm izdolbemo luknje (a ne do dna). Luknje izdolbemo kar na gosto, da bomo lahko v biskvit skrili čim več BAM kokosovega namaza. Luknje napolnimo z namazom in čez damo puhasto kokosovo kremo. Po kremi posujemo grenek kakav, ki uravnovesi sladkobo kreme. Sladico postavimo v hladilnik, da se vse skupaj ohladi. DOBER TEK!