Kokosove rezine z BAM jamicami

Čas priprave 2 uri 30 min
Št. sestavin: 23
Težavnost
Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars

Recept je nastal v sodelovanju z BAMbastičnim izzivom. Matejka je z nami delila recept za sočen čokoladni biskvit, ki v jamicah skriva BAM kokosov namaz. Na sebi nosi neverjetno puhasto kokosovo kremo, ki jo nežno pokrije plast grenkega kakava.

Ker pa vsak recept potrebuje majhen trik, ga skriva tudi ta. Luknjice bi lahko naredili s kuhalnico. A ker kuhalnica naredi luknjice premajhne, bi v njih ostalo le malo BAM kokosovega namaza. Zato je v pomoč velik nastavek za brizganje premera 15 mm. Tako lahko v jamice damo kar se da največ namaza, ki vam v ustih pričara noro dogodivščino.


Preiskusite še recept za ledeno Rafaello torto, recept se skriva TUKAJ.

Sestavine

Sestavine
  • 60 ml olja
  • 420 ml mleka
  • 4 rumenjaki
  • 70 g sladkorja
  • 37 g škroba
  • 35 g masla
  • 100 g kokosove moke
  • 600 ml sladke smetane
  • 3 listi želatine
  • 2 žlici kokosovega likerja
  • 1 BAM beli kokosov namaz

Navodila za pripravo

Priprava biskvita
1. Korak
V eni posodi zmešamo moko, sladkor, kakav, pecilni prašek, sodo bikarbono in sol. V drugi posodi zmešamo jajce, mleko, olje, kokosov liker in 1 žličko vanilijeve paste. Mokre sestavine prilijemo k suhimi in zmešaj z ročnim električnim mešalnikom.
2. Korak
Zavremo vodo in jo prelijemo čez kavo. Mešanico nato vlijemo k pripravljeni čokoladni masi. Maso prestavimo v pekač velikosti 37 cm x 22 cm, ki ga predhodno obložimo s papirjem za peko. Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj Celzija 35 - 40 minut (odvisno od pečice).
Priprava kreme
1. Korak
Med peko biskvita skuhamo kremo. Mleko s kokosovim likerjem segrejemo do vretja. Rumenjake zmešamo s sladkorjem in škrobom, da rahlo spremenijo barvo in postanejo svetlejši. K mešanici rumenjakov, sladkorja in škroba med mešanjem prilijemo segreto mleko.
2. Korak
Kremo kuhamo, da vre približno 4 minute (temperatura kreme mora biti vsaj 72 stopinj Celzija). Odstavimo in vmešamo kokosovo moko in maslo. Pokrijemo s folijo in ohladimo. Ko je krema ohlajena, namočimo želatino v vodi. Zmehčano želatino stopimo na šibkem ognju in jo primešamo gladko razmešani kremi. V kremo vmešamo še stepeno sladko smetano.
Sestavljanje sladice
1. Korak
V ohlajen biskvit z nastavkom za brizganje premera 15 mm izdolbemo luknje (a ne do dna). Luknje izdolbemo kar na gosto, da bomo lahko v biskvit skrili čim več BAM kokosovega namaza. Luknje napolnimo z namazom in čez damo puhasto kokosovo kremo. Po kremi posujemo grenek kakav, ki uravnovesi sladkobo kreme. Sladico postavimo v hladilnik, da se vse skupaj ohladi. DOBER TEK!

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Avtor recepta:
Matejka Simonič

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.