Čokoladna babka z BAM tekočim presenečenjem

Čas priprave 2 uri 45 min
Št. sestavin: 13
Težavnost
Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars Recipe stars

Recept je nastal v sodelovanju z BAMbastičnim izzivom. Manca je z nami delila recept za neverjetno mehko in puhasto babko iz kvašenega testa, ki v sebi skriva bogat čokoladni nadev. Ta je ravno prav sladek z bogato noto kakava. V sebi pa skriva še tekoče čokoladno presenečenje iz BAM PREMIUM namaza. Ta majhen trik poskrbi, da je babka še bolj čokoladna in sočna.

Preverite še druge recepte z BAM PREMIUM namazom TUKAJ.

Sestavine

Sestavine
  • 450 g bele mehke moke
  • 50 g sladkorja
  • 3 rumenjaki
  • 230 ml mleka
  • 21 g svežega kvasa
  • 85 g masla
  • ščep soli

Navodila za pripravo

Priprava biskvita
1. Korak
Moko presejemo v posodo. Na sredino v jamico nadrobimo kvas, posujemo z žličko sladkorja, malo moke ter zalijemo s toplo vodo, da vsebino pokrijemo. Ob strani dodamo ščep soli. Medtem ko kvas vzhaja, segrejemo mleko s sladkorjem in maslom, da se oba stopita. Mleko ne sme biti vroče, ampak toplo.
2. Korak
Ko kvas naraste, v posodo dodamo toplo mleko s sladkorjem in maslom, rumenjake in pomarančni liker, ki poskrbi za prijetno aromo. Testo lahko zamesimo s pomočjo kuhinjskega robota, lahko pa tudi na roke. Gnetenje na roke traja dlje časa. S kuhinjskim robotom testo gnetemo 10 min oziroma toliko dolgo, da se testo odlepi od posode. To je znak, da se je gluten popolnoma razvil. Testo pustimo vzhajati 1 uro.
Priprava čokoladnega nadeva
1. Korak
Na pari stopimo temno BAM čokolado, mlečno BAM čokolado in maslo. Ko se maslo in čokolada stopita, vmešamo presejan kakav.
2. Korak
Vmešamo še 3 VELIKE žlice BAM Premium čokoladnega namaza. Ohladimo na sobno temperaturo.
Priprava babke
1. Korak
Vzhajano testo razvaljamo na približno 0,5 cm debelo (lahko tudi malo tanjše). Na testo enakomerno namažemo pripravljen čokoladni nadev. Po nadevu posujemo še kapljice BAM mlečne in temne čokolade (lahko kar na gosto, če ste res čokoljubci). Testo zvijemo in prerežemo na pol. Obe polovici prepletemo, kot bi pletli kito.
2. Korak
Babko damo v pekač dolžine 35 cm x 11 cm x 7 cm, premažemo z jajcem in po želji posujemo s sladkorjem. Tako bomo dobili res hrustljavo skorjico, notranjost pa bo mehka in puhasta. Babko vzhajamo 20 - 30 min. Pečemo na 180 stopinj Celzija 40 min. Je pa čas pečenja odvisen od pečice. Med peko po potrebi babko pokrijemo s folijo.
Postrežba
1. Korak
Babko po peki vzamemo iz modela in ohladimo do mlačnega. Na vrhu z nožem naredimo manjše luknje. BAM PREMIUM čokoladni namaz rahlo stopimo, da postane bolj tekoč (ali pa mu primešamo nekaj tekoče sladke smetane). Luknje v babki napolnimo z BAM Premium čokoladnim namazom. Dober tek!

Izdelki iz trgovine Poglejte vse naše izdelke

Avtor recepta:
Manca Simonič

Ostali recepti Preglejte ostale recepte

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.