18

nov

Valentinovo in obdarovanje

Sladke novičke

Ljubezensko darilo

Ob besedi Valentinovo skoraj vsakega izmed nas preplavi nek topel občutek. To je dan, ko se še najbolj resni raznežijo.

Valentinovo ali drugače imenovan praznik svetega Valentina po svetu praznujemo 14. februarja. Gre za nek tradicionalni dan zaljubljencev, ko si ti med seboj izkazujejo ljubezen in poklanjajo raznovrstna izvirna darila. Sestavni del daril za Valentinovo pa je zagotovo kakšna čokoladna dobrota.

Ste vedeli, da se v preteklosti Valentinovo v Sloveniji ni praznovalo kot dan ljubezni ampak je to prišlo skupaj z globalizacijo? Slovenski tradicionalni dan ljubezni je namreč 12. marec, bolj znan pod psevdonimom Gregorjevo. Največkrat se ljudje na dan zaljubljenih odločajo in ljubljeni osebi podarijo kakšno čokoladno bonboniero v obliki srčka. V preteklosti, ko sodobna tehnologija še ni tako napredovala, so si ljudje na dan zaljubljenih v znak ljubezni in naklonjenosti izmenjavali razna sporočilca zapisana na lističih v obliki srca. V sodobnem času pa je ta tradicija že močno »zbledela«. Danes poznamo v večini le še virtualna sporočila ali spletne kamere preko katerih si izmenjamo tople besede in naklonjene poglede. To ni nič čudnega, saj praktičo živimo v virtualnem svetu, kjer smo v vsakodnevnem stiku z neko osebo iz drugega kontinenta, soseda pa še poznamo ne. Kako pa vi za Valentinovo izkažete naklonjenost ljubljenim osebam? Ste privrženec tradicije ali ste se kot ostali priključili t.i. »črednemu nagonu«?

No pa ne bodimo tako strogi do sodobnega sveta. Dejstvo je, da pa so se kljub razvoju in napredku tehnologije, obdržala ljubezenska pisma. Po nekaterih ocenah naj bi jih ljudje vsako leto po vsem svetu poslali kako milijardo.

Da ne zaidemo s teme, se raje posvetimo bistvenemu. Kaj je sploh bistvo dneva zaljubljenih? Je to zgolj obdarovanje z darili? Dandanes je vsak praznik že močno skomercializiran in tako je tudi z Valentinovim. Na tem služijo predvsem proizvajalci in trgovski ponudniki. V tem času se poleg kakšnih plišastih igrač, parfumske kozmetike, in razih cvetlic, prodajo tudi ogromne količine čokolade v vseh okusih in oblikah. Sami veste, da obstaja že zelo obširen spekter čokoladnih dobrot, zato se je še toliko težje odločiti kaj kupiti. Za dan zaljubljenih nam to dilemo malce olajšajo nekateri proizvajalci, ki posebej za ta dan trgovske police že dober mesec prej napolnijo s tisoč in eno bomboniero in čokolado v srčasti obliki. Statistično je tudi dokazano, da je čokolada v splošnem največkrat uporabljen in najbolj razširjen okus na svetu. Potemtakem je čokolada idealno darilo, le pravi okus je potrebno izbrat. Glede na to, da je teh že mali milijon vam lahko samo poželimo veliko sreče pri izboru!

Ste si zapomnili kaj podariti partnerju ali bližnjemu, če ste v dilemi? Čokolado, čokolado in še enkrat čokolado. Ta misel naj vas spremlja vedno in povsod, torej ob vsakem namenskem ali pa zgolj vsakodnevnem nakupu. Sicer pa naj ne bo le Valentinovo tisto, ko boste partnerju ali ljubljeni osebi pokazali kaj čutite. Valentinovo bi moralo biti v vsakem domu prisotno skozi vse leto, kar pomeni, da je potrebno ljubezen do bližnjih izkazovati vsak dan ne glede na priložnost. Naj ljudje, ki so vam blizu, vsakodnevno začutijo vašo naklonjenost in ljubezen do njih. Ne pozabite bistva tega praznika – izkazovanje ljubezni. To lahko izkažete že samo z objemom ali lepo besedo vse skupaj pa začinite s kakšno okusno čokolado. Nikakor pa se ne obremenjujte z dragimi darili. Naj bo čokolada tista pika na i, ker bo verjemite, le – ta idealno darilo zanjo ali zanj. Poleg nesramno dobrega okusa bo kot odličen afrodiziak popestrila tudi atmosfero. Iz našega vidika je poleg čokolade seveda, še vedno najlepše in najpomembnejše darilo čas, ki ga z ljubljeno osebo preživita skupaj.

Priporočeni izdelki:

×

Zakaj pri nas?

5 razlogov

za kupovanje pri nas.

Preberi več