0

Košarica

Ni izdelkov

0,00 € Skupna cena

Na blagajno

Zapri

  27

  nov

  Ste v iskanju ideje za božična darila?

  Sladke novičke

  Kot bi mignil, bodo pred vrati prazniki, s tem pa tudi čas obdarovanj. Si že zdaj belite glavo s tem, kaj boste kupili vam dragi osebi? Kaj pa, če bi letos ubrali malo drugačno pot, in jo razveselili na malo drugačen način?

  Ni je boljše ideje za božična darila od slastne čokolade. Ker je priljubljena med ljudmi vseh starosti, se vam ne bo potrebno ukvarjati z vprašanjem, s čim obdariti svoje najbližje. Čokolada je namreč več kot primerno darilo, ker njeno uživanje dviga nivo serotonina, hormona sreče, zato bo v obdarovancih vzbudila občutek zadovoljstva, vas pa ne bo udarila po denarnici.

  Tradicija obdarovanja s čokolado je stara že nekaj stoletij

  Prav ste prebrali, obdarovanje s čokolado nikakor ni »izum« modernih časov – že Azteki so jo izročali najuglednejšim članom takratne družbe. Verjeli so, da so kakavova zrna, iz katerih so izdelovali čokoladne napitke, hrana bogov, zato se jim je zdelo več kot primerno, da jo podarijo ob posebnih priložnostih.

  Čokolade kot ideje za božična darila se je v 19. stoletju prva domislila kraljica Viktorija, ki jo je podarila svojim vojakom. Ta običaj se je hitro razširil po Evropi in drugod po svetu in danes je čokolada že tako rekoč stalnica pri obdarovanju, pa naj bo podarjena samostojno ali kot dopolnilo k izbranemu darilu.

  Vsekakor je kakovostna čokolada izvrstno božično darilo, ki govori samo zase – kadar je ta sladka razvada zavita še v lično embalaža, pa je doživetje popolno.

  3 razlogi, zakaj je čokolada popolno božično darilo

  Bozicna_DarilaBrez dvoma je čokolada že sama po sebi dovolj dober razlog, zakaj za marsikoga predstavlja popolno božično darilo, pa vendar obstajajo še trije drugi razlogi, ki ji govorijo v prid:

  1. Primerna je za ljudi vseh starosti

  Čokoladno darilo bo nedvomno razveselilo vsakogar v kateremkoli obdobju njegovega življenja – je prijetno sladko presenečenje za otroke, hkrati pa lahko tudi v odraslih vzbudi pristno otroško veselje.

  2. Darilo, primerno za vse priložnosti

  Ne glede na to, ali gre za praznično obdarovanje ali pa samo za izkaz pozornosti, čokolada je zagotovo eno izmed tistih daril, ki je primerno za vsako priložnost, hkrati pa ne zdrži zaprto prav dolgo. Vsak grižljaj, ki ga naredimo, je nekaj posebnega in ima pridih razkošja, pa naj jo jemo vsak dan ali le občasno.

  3. Koristi našemu srcu

  Ne, ne govorimo samo o čustveni plati, kjer je čokolada več kot dobrodošla, ampak so njene pozitivne vplive potrdili tudi mnogi strokovnjaki. Ker ima neprecenljive antioksidativne lastnosti, pomaga ščititi naše celice pred poškodbami, obenem pa znižuje krvni tlak in izboljšuje elastičnost krvnih žil.

  Razveselite obdarovanca z doma narejeno čokolado

  Čokolada je za vsakega čokoholika vedno prava ideja. Kaj, ko bi se lotili izdelave čokolade kar v domači kuhinji? Ker si boste za pripravo domače čokolade, ki sicer ni posebej zahtevna, vzeli nekoliko več časa, kot bi si ga za nakup darila, boste s tem obdarovancu pokazali, koliko vam pomeni. Poskrbite le, da bodo sestavine, ki jih boste uporabili, kakovostne in preverjenega izvora.

  Sestavine za pripravo:

  • 80 g kakava v prahu
  • 140 g kokosovega masla
  • 40 g mleka v prahu
  • 80 g kokosovega sladkorja v prahu


  Postopek:

  1. Na zmerni temperaturi stopite kokosovo maslo. 
  2. V večjo skledo presejte kokosov sladkor v prahu, dodajte kakav v prahu in mleko v prahu. Dobro premešajte.
  3. V skledo vlijte stopljeno kokosovo maslo in ročno premešajte vse sestavine, da dobite gladko zmes.
  4. V namaščen pekač ali modelčke vlijte nastalo čokoladno zmes in za nekaj ur v hladilnik, da se čokolada povsem strdi. Še prej jo lahko okrasite z zdrobljenimi lešniki, mandlji, orehi, kokosom, rozinami ali pisanimi mrvicami – izbira je vaša in povsem neomejena.


  Naj se ustvarjanje prične!

  Priporočeni izdelki:  comments powered by Disqus
  ×

  Zakaj pri nas?

  5 razlogov

  za kupovanje pri nas.

  Preberi več