Sladki trenutki ujeti v majhne mojstrovine

Slovenska čokolada
Čas branja: 5 minut
Žalec, Celje, Ljubljana, Maribor - le kaj imajo skupnega našteta mesta? Čokoladnico Dobnik! Veste, da so Dobnikovi prvi, ki so v Sloveniji ustanovili čokoladnico?

Žalec, Celje, Ljubljana, Maribor - le kaj imajo skupnega našteta mesta? Čokoladnico Dobnik! Veste, da so Dobnikovi prvi, ki so v Sloveniji ustanovili čokoladnico? Njihovi začetki segajo v leto 1994, ko se je vse skupaj začelo, in sicer v Grižah pri Žalcu. Gospa Marinka Dobnik je tista, ki je zaslužna za to, da so v čokoladnici Dobnik pričeli z izdelovanjem vrhunskih in mamljivih čokoladnih izdelkov. Danes so nam njihovi izdelki dostopni v poslovalnicah, ki jih imajo po Sloveniji, pa tudi prek spleta lahko nakupujete njihove kakovostne in okusne specialitete.

Sladka zgodba čokoladnice Dobnik se je začela v Žalcu

Prešernove figeV Žalcu, kjer so družinsko podjetje ustanovili, je še vedno osrednja delavnica, v kateri pod spretnimi rokami mojstrov še zmeraj nastajajo vedno novi in vedno izvirni čokoladni izdelki raznovrstnih okusov in videza. Čokoladnica Dobnik je ena tistih, ki pri izdelavi svojih čokoladnih mojstrovin uporabljajo le najboljše sestavine. Prisegajo predvsem na črno čokolado, ki vsebuje velik delež kakavovih delov. Vsi vemo, da tovrstna čokolada ni le dobra, temveč tudi dobro vpliva na naše počutje in zdravje zaradi visoke vsebnosti antioksidantov. Tudi sicer uporabljajo le naravne sestavine, po možnosti sveže, na primer sveže sezonsko sadje. Navdušili vas bodo z izdelki, ki vsebujejo maline, hruške, pomaranče ali fige. Konzervansov v njihovih čokoladnih izdelkih ne bomo našli. Njihov namen je, da nam zagotovijo svežino, zaradi katere lahko ob uživanju njihovih izdelkov okusimo le najboljše.

Njihovo vodilo je visoka kakovost, katero dosegajo z natančnostjo pri ročnem izdelovanju unikatnih čokoladnih umetnin. Čokoladnica Dobnik je polna domiselnih ljudi, ki ustvarjajo prave specialitete. Ste že slišali za Prešernove fige? Seveda, že v osnovni šoli. Če še niste, pa boste poleg tega slišali tudi za Fige Prešernove, ki so prava posebnost Čokoladnega ateljeja Dobnik. To so odlične suhe fige, prekrite s črno ali mlečno čokolado. Čokoladnica Dobnik je znana še po enem izjemnem izdelku. Gre za Frančeve čvešpe – to so suhe slive, v katerih je oreh, vse skupaj pa je prevlečeno z okusno kremo in povrhu še z božansko čokolado. Tako Fige Prešernove kot tudi Frančeve čvešpe so avtorsko zaščitene specialitete, na katere je čokoladnica Dobnik še posebej ponosna.

Kakovostni izdelki z veliko mero pozornosti

Iz jutra v večerČokoladnica Dobnik sodi s svojimi kakovostnimi izdelki, ki so izdelani z veliko mero pozornosti in inovativnosti, med tiste, kjer boste zagotovo našli popolno darilo za svoje najdražje, družino, prijatelje in znance, ali pa za poslovne stranke ter svoje zaposlene. Pri njih lahko dobite čokoladne izdelke, ki bodo navdušili tudi tiste, ki sicer niso veliki ljubitelji čokolad.

Čokoladnica Dobnik zagotavlja popoln okus in videz. Uporabljajo le najboljšo, svetovno priznano čokolado, ki jo proizvaja francosko-belgijska družba Barry Callebaut. Veliko dajo tudi na imeniten videz posameznega čokoladnega izdelka. V bombonjeri je vsak posamezen čokoladni truf okrašen ročno in dovršeno. Pomembna je seveda tudi lepa embalaža, ki le še dopolni vso uglajenost izdelka. Prav zato so izdelki, ki jih nudi čokoladnica Dobnik, še bolj posebni in so lahko zares prav originalno darilo za vsakogar in za različne priložnosti, ob katerih se obdarujemo.

Izdelki iz najboljše belgijske čokolade

Presenetite, kot zna presenetiti čokoladnica Dobnik! Osupnite tudi sebe in si privoščite vrhunske čokoladne slaščice iz najboljše belgijske čokolade, brez konzervansov in umetnih barvil. Doživite svežino okusov, ki se prepletajo v izdelkih čokoladnice Dobnik. Njihovi izdelki so tako dobri, da vam jih lahko pogosto kar prehitro zmanjka!

Da so resnično unikatni, čokoladnica Dobnik dokazuje tudi s svojim bombonjerami, na primer z bombonjero, ki so jo poimenovali Iz jutra v Večer. Unikatna bombonjera, ki vas popelje skozi dan. Pričnete z jutrom in pralinejem z okusom kave, nato se pocrkljate s kremastim nougatom in sladkim marcipanom. Za čas po kosilu vam bo zagotovo godil digestive, zvečer se boste v spanec zazibali s čokolado in naravnimi zelišči. Domiselno, kajne?

Kavarne v Žalcu, Celju, Mariboru in Ljubljani

Cube 27Obiščite jih v Žalcu, Celju, Mariboru ali Ljubljani. V njihovi kavarni vam bodo postregli tudi z odlično vročo čokolado. Prav tako, kot vam jo pripravijo tam, pa si jo lahko pripravite tudi sami doma in si tako pričarate prijetno vzdušje v družbi vaših najljubših. Če se ne utegnete ustaviti pri njih, naročite želene izdelke prek spletne trgovine. Poskusite njihove umetnine in ne bo vam žal. Vrhunskega okusa, unikatnosti in dovršenosti si boste zaželeli še mnogokrat, še raje pa boste vse to podarili tudi drugim, verjemite.

In kako lahko nekaj tako majhnega, kot je na primer en praline, vzbudi tako lepe in pozitivne občutke? Ni vse le v zunanjem videzu. Skrivnost je v sestavinah čokoladnih izdelkov, ki jih proizvaja čokoladnica Dobnik. Kot že omenjeno je za njih pomembna svežina, torej da pripravljene čokoladne poslastice zaužijemo še sveže, zato ne uporabljajo konzervansov, seveda posledično njihovi izdelki nimajo prav dolgega roka uporabe. In prav v tem je čar!

Dobnik uporablja vrhunsko belgijsko čokolado

Uporabljajo vrhunsko belgijsko čokolado, prisegajo predvsem na črno čokolado. Povedali smo že, da je taka čokolada zelo zdrava, saj zaradi antioksidantov, ki jih vsebuje, varuje naše telo pred prostimi radikali, ki škodljivo vplivajo na naš organizem. Poleg tega dobro deluje na naše možgane, saj povečuje dotok krvi v možgane in srce. Čokolada res blagodejno deluje na nas, saj se že po enem zaužitem koščku počutimo srečnejše, bolj vesele in polni energije. Dokazano je, da črna čokolada znižuje krvni tlak, če jo zaužijemo vsaj dvakrat tedensko. Uživanje tovrstne čokolade hkrati preprečuje tudi krvne strdke in arteriosklerozo. Kdo bi si mislil, kako zelo dobro lahko vpliva čokolada na nas!

Vsi si želimo zdravja, dobrega počutja, veselja in sreče, drži? Zato podarite vse to sebi in drugim! Tukaj je za nas čokoladnica Dobnik, ki nam lahko s svojimi izdelki priskrbi možnost ohranjanja zdravja in vrhunske življenjske forme. Čokoladnica Dobnik ima izdelke, ki so dobri za naše telo, povrhu vsega pa so še okusni, sladki in privlačni.

Barbara K.
Podpora strankam
Nov okus čokolade? Nov okus čokoladnega moussa? Let's test!

Priporočeni izdelki Poglej vse naše izdelke

Zadnje novice Vse novice

Bralni čas: 2 minuti
Pri izbiri darila je zelo pomembno prav poznavanje obdarjenca, zato je izjemnega pomena, da je izbira daril čim večja.
Bralni čas: 2 minuti
Se tudi ti vedno sprašuješ, kako obliti torto? Veš, da bo sam okus torte odličen, želiš pa si, da bi torta tako tudi izgledala? Ne veš, kako narediti preliv za torto?
Bralni čas: 2 minuti
Prva stvar, na katero pomislimo, ko slišimo besedo "diabetik" je zagotovo ta, da so sladkarije zanj prepovedane. Pa je res tako? Veš, da na trgu obstajajo čokolade, ki namenjene prav bolnikom, ki ne smejo uživati sladkorja? O, obstajajo. Imenujeno se diabetične čokolade.

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.