Kategorije

Za čokoholike

Predlogi iskanja

Skrivnosti domačih slaščičarjev

  • Čas branja Čas branja: 1 minuta
skrivnosti domacih slascicarjev

Z veseljem bomo z vami delili nekaj nasvetov in trikov, ki bodo olajšali pripravo tort in ostalih sladic. Veš, kje se začne? Pri pripravi "mise en place".

Z veseljem bomo s tabo delili nekaj nasvetov in trikov, ki bodo olajšali pripravo tort in ostalih sladic. Veš, kje se začne? Pri pripravi "mise en place".

1. "Mise en place."

Mise en place pomeni, da so vse sestavine pripravljene, zmehčane, stopljene, presejane in izmerjene, preden začnemo s peko. To je odlična priložnost, da preverimo vse svoje sestavine in se prepričamo, da imamo res vse kar potrebujemo. Ne podcenjujmo tega koraka. Nič ni hujšega kot če zmanjka olja ali sladkorja sredi recepta. 

2. Zmešamo sladkor in maslo.

Nekateri recepti zahtevajo mešanje masla in sladkorja. To pomeni, da maslo stepemo s sladkorjem (običajno z električnim mešalnikom z lopatico), da zmes prezračimo. Za najboljše rezultate mora biti maslo zmehčano na sobno temperaturo. Hladno maslo bo pretrdo za prezračevanje.

Ob nakupu BAM izdelkov lahko uporabite kodo RECEPT, ki vam prinese 10% popust na celotni nakup.

Maslo in sladkor stepamo 3 do 5 minut na srednji hitrosti. Če je maslo sobne temperature, po treh minutah opazimo, da je zmes blede barve in rahlo puhasta.

3. Dodajanje limonine lupinice.

Preden se sladkor vmeša v maslo, razmislimo, ali naš recept vsebuje sadno lupino ali ne. Sadno lupinico vtremo v kristalni sladkor, da se sprostijo vsa eterična olja. To bo našim slaščičarskim izdelkom dodalo drugačno raven okusa. Sladkorju dodajamo glavno aromo in ta aroma se bo preko masla razširila po naših sladicah.

4. Kaj pa ostale začimbe?

Na enak način, kot kar najbolje izkoristimo našo limonino lupinico in zelišča, lahko okrepimo tudi okus z začimbami! Večina receptov zahteva, da zmlete začimbe vmešamo v moko ali jajca. Če v mešanico masla in sladkorja stepemo začimbe, se bodo okusi prav tako razpršili z maslom. Bonus: maščoba je odlična za prenos okusa.

Najljubša spletna spletna trgovina z visoko kvalitetnimi izdelki za peko - BAM Become A Master | BAM izdelki so namenjeni vsem, ki obožujejo ustvarjanje z visoko kvalitetnimi sestavinami in prefinjenimi okusi tudi za domačim kuhinjskim pultom.

O avtorju

Urša R.
Ustvarjalka vsebin
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Morda vas zanima
Postani slaščičarski mojster

Postani slaščičarski mojster

Želim prejeti čoko e-revijo!

Želim prejeti čoko e-revijo!

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno čoko E-revijo.
Novice
Recepti
Aktualno
Novice
Recepti
Aktualno