12

mar

Riževi kosmiči za zajtrk

Sladke novičke

Riž je med najbolj priljubljenimi žitaricami na svetu, kar dokazuje tudi statistika, ki ga glede na proizvodnjo postavlja med koruzo in pšenico. Skozi zgodovino je bil riž vedno prisoten v prehrani, pečat pa je pustil predvsem v vzhodnih azijskih državah, kjer kulinarika še danes temelji na rižu. Prav azijske države so tudi največje proizvajalke riža, kot tudi največje porabnice, a izdelki iz riža so danes zelo priljubljeni praktično povsod po svetu. Riž je izjemno vsestranski, kar nam omogoča izdelavo zelo raznolikih jedi, tudi takšnih, ki se v Aziji niti ne pojavljajo. Med priljubljene sodijo riževi kosmiči, ki posebej teknejo za zajtrk, na voljo pa so v zelo različnih oblikah in predvsem v kombinaciji z drugimi živili.

Riževi kosmiči, izmuesliRiž se lahko pohvali z nekaterimi hranili, ki jih v takšni količini ne moremo dobiti v nobenem drugem žitu. Sicer ni tipičen predstavnik zdrave prehrane, saj se najpogosteje uživa obdelani beli riž, a neobdelana riževa zrna so prav tako koristna za telo kot mnoga druga živila, ki prevladujejo na policah prodajaln z zdravo prehrano. Riževi kosmiči za zajtrk so torej dobrodošla izbira za jutranjo hrano, ki se priporoča prav vsakomur. Ne vsebujejo glutena, kar pomeni, da so primerni tudi za tiste, ki zaradi bolezni ali osebne izbire živila z glutenom izključujejo iz svoje prehrane. Riževi kosmiči so na voljo brez umetnih sladil in dodatkov, kar nikakor ne pomeni, da niso okusni, saj večina ljudi prisega prav na takšno osnovno obliko kosmičev. Glavna prednost riževih kosmičev za zajtrk pa je kombiniranje z naravnimi dodatki, saj lahko iz riževih kosmičev pripravimo okusen muesli. Riž kombiniramo s sadjem, oreščki ali celo s super hrano, in tako ustvarimo popoln zajtrk, poln energije in hranilnih snovi, ki jih potrebujemo za vsakodnevno delo.

Pri izbiri riževih kosmičev pa je treba paziti na to, da res izberemo kakovostna živila. Vsestranska uporaba riža namreč pomeni, da je na voljo zelo pestra izbira riževih izdelkov, tudi riževih kosmičev, zato se je treba posebej pozanimati, ali gre res za zdrav izdelek. Na srečo tudi takšnih ni težko najti – tudi na spletu je ponudba dokaj pestra, pa naj gre za same riževe kosmiče ali pa izvirno mešanico za muesli.

Priporočeni izdelki:

×

Zakaj pri nas?

5 razlogov

za kupovanje pri nas.

Preberi več