18

sep

Recept 2v1: Proteinske palačinke

Recepti za čokoladne sladice

Recept: Proteinske palačinke

Recept za super proteinske palačinke brez glutena.

Zahtevnost (1 - 5): 2, manj zahtevno

Čas priprave: 15 minut

Število oseb: 2 (4 palačinke)



 

Sestavine:

  • 4 dl rastlinskega mleka
  • 3 jušne žlice ekološke kokosove moke
  • 2 zvrhani žlici beljakovin po želji
  • ščepec soli (solni cvet)
  • za vezivo: 1 domače jajce ali 1 zrela pretlačena banana
  • skodelica namočenih rozin
  • cimet
  • Namaz: Čokoladno-lešnikov namaz Proteinella

Recept: Proteinske palačinke brez glutena

1. Vse sestavine zmešamo v gladko maso. Ta masa je malenkost bolj gosta kot običajna masa za palačinke.

2. Na ponvi stopimo zvrhano žlico kokosovega masla, odvečno maščobo odlijemo v skodelico in jo dodajamo kasneje.

3. Na vročo ponev vlijemo maso za palačinke, ki naj ne sega čisto do roba ponve (tako boste palačinko lažje obrnili).

4. Palačinka naj bo bolj debela kot klasične. Na vsako palačinko med peko potresemo še manjšo pest rozin in jo zapečemo iz obeh strani.

5. Za piko na i: Palačinko namažite z najboljšim čokoladno-lešnikovim proteinskim namazom Proteinella.

------------------------------------------------------------------------

Recept: Proteinske palačinke

Recept za hitro pripravljene proteinske palačinke.

Zahtevnost (1 - 5): 1, nezahtevno

Čas priprave: 10 minut

Število oseb: 2 (4 palačinke)




 

Sestavine:

  • 2 jajci
  • 100 g pšenične moke
  • 1 zvrhana žlica beljakovin po želji
  • 100 g pirine moke (lahko tudi ajdova ali ovsena moka)
  • 3 dcl ovsenega mleka (lahko tudi riževo mleko)
  • 2 žlici stopljene kokosove maščobe
  • ščepec soli
  • Namaz: Čokoladno-lešnikov namaz Proteinella

Recept: Hitro pripravljene proteinske palačinke

1. V posodi zmiksamo jajci, moko, beljakovine, ovseno mleko (3 dcl je okvirna količina, če je zmes pregosta, ga še postopoma dodajamo do željene gostote), kokosovo maščobo in sol.

2. Miksamo tako dolgo, da postane zmes gladka, brez grudic. Zmes mora biti malo bolj gosta vendar tekoča.

3. Na vročo ponev vlijemo maso za palačinke, ki naj ne sega čisto do roba ponve (tako boste palačinko lažje obrnili).

4. Palačinka naj bo bolj debela kot klasične. Na vsako palačinko med peko potresemo še manjšo pest rozin in jo zapečemo iz obeh strani.

5. Za piko na i: Palačinko namažite z najboljšim čokoladno-lešnikovim proteinskim namazom Proteinella.

Priporočeni izdelki:

×

Zakaj pri nas?

5 razlogov

za kupovanje pri nas.

Preberi več