Rawr - presna čokolada

Rawr - presna čokolada
Sladke novičke
Čas branja: 2 minuti

Naj najprej s ponosom povemo, da so vse Rawr čokolade: presne, veganske, brez glutena, vsebujejo 100% organske sestavine, naravno sladkane in imajo Fairtrade certifikat.

Kaj sploh je presna čokolada?

Gre za čokolado, ki jo naredimo pri nizkih temperaturah (max. 45 stopinj) ter s tem ohranimo vse encime ter hranljive sestavine.

In zakaj sploh presno?


Najbolj pogosto vprašanje, ki ga prejmemo je “Zakaj je sploh pomembno, da je čokolada presna?”. Da ne bomo preveč dolgočasni, nekaj zanimivosti spodaj:

  • Učbeniki za biologijo za optimalno temperaturo delovanja encimov navajajo od 25ºC do 50ºC, dr. Edward Howell pa v svoji knjigi »Enzyme Nutrition« piše, da uničenje encimov nastopi pri temperaturi okoli 47ºC, a šele, ko ji je hrana izpostavljena dalj časa. Ann Wigmore je na to temo naredila zanimiv test. Semena je namočila, nato jih je sušila na različnih temperaturah in zatem spet namočila. Semena, ki so v sebi ohranila nespremenjeno encimsko sestavo, so vzklila, Wigmore pa je za mejo postavila temperaturo, nižjo od 49ºC. Ker hrani v vsakodnevnem življenju seveda ne merimo temperature, je bolj zanimiva okvirna primerjava. Hrana, v kateri encimi še niso uničeni, je ob pritisku na ustnice lahko topla, a nikakor ne vroča.
  • Nepredelana prehrana, v svoji naravni obliki deluje alkalno-bazično in vzpostavi pravilni pH v krvi. Če uživate živila, ki delujejo alkalno, se zelo zmanjšajo možnosti za razvoj bolezni, v alkalnem stanju se skorajda ne morejo razviti. Seveda je potrebno poskrbeti za harmonijo v našem počutju in se izogibati stresu, vendar se z uživanjem čiste nepredelane hrane posledično umirijo tudi misli, počutje se bistveno izboljša.
  • Problem pri današnji komercialni (nepresni) čokoladi je, da je enostavno preveč obdelana. Kakav je kemično procesiran ter obdelan nad 130°C, kjer se večina hranljivih snovi, encimov, mineralov in drugih koristnih spojin enostavno uniči ali spremeni. Vročina vpliva tudi na hranljivo vrednost sestavin, saj po obdelavi vrednost močno pade (enako velja tudi za druga živila, ne zgolj za kakav/čokolado). Pri tem procesu pa se popolnoma spremeni tudi kompleksen okus pravega kakava, ki po obdelavi postane marsikaj drugega kot zdrava sestavina.
  • Preberite tudi nekaj drugih člankov povezanih s presno prehrano in se prepričajte sami:
 
Čokolade Rawr so zato vedno presne ter narejene z visoko kvalitetnimi 100% organskimi sestavinami. Vse sestavine so popolnoma brez glutena, brez uporabe rafiniranega sladkorja, brez kakršnih koli gensko spremenjenih organizmov, brez ojačevalcev okusa, brez barvil. Rawr – enostavno odlična čokolada brez greha!

Barbara K.
Podpora strankam
Nov okus čokolade? Nov okus čokoladnega moussa? Let's test!

Zadnje novice Vse novice

Bralni čas: 3 minute
Potopite se v svet popolnega razvajanja in uživajte, medtem ko je vaše telo ovito v eno izmed najslajših naravnih snovi – čokolado.
Bralni čas: 5 minut
Pred dokončno odločitvijo kam bomo letos potovali na zaslužen poletni teambuilding je bilo manj kot teden dni. Za spoznavanje sodelavcev in slovenske narave si je potrebno vzeti čas. Vedno in predvsem zelo vredno.
Bralni čas: 1 minuta
Dragi čokoholik, zdaj si na vrsti ti! Želimo si, da bi bile naše spletne poličke polne tako novih kot že obstoječih izdelkov. Želimo si, da bi naši izdelki, tako obsotoječi kot novi, izgledali tako noro dobro kot tudi so!  

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.