16

jun

Rajska ptica, Čokolada kot iz raja!

Sladke novičke , Slovenska čokolada

Za čokoladnimi mojstrovinami Rajske ptice stoji Sam Osmanchevich, vrhunski čokoladni mojster slovenskega rodu, ki je večji del življenja preživel v Angliji, svoje znanje o čokoladi pa je dopolnjeval v evropski zibelki čokolade – v Belgiji. Ko se je leta 2005 vrnil v Slovenijo, je nastala čokoladnica Rajska ptica, ki je prepričala tudi nekoliko bolj konzervativne slovenske brbončice. Sam se zdaj ponaša že z nekaj čokoladnicami po Sloveniji, njegove čokolade pa lahko kupite tudi v različnih trgovinah. Rajska ptica je v prvi vrsti družinsko podjetje, v katerem Sam in njegova žena skupaj s pomočnico v prazničnem obdobju pripravijo tudi do 80 kg čokolade dnevno, pri čemer mojster tudi prizna, da si sem pa tja tudi privošči kakšen košček čokolade. Kdo bi mu pa zameril?

Odločite se za kvalitetno in ročno izdelano čokolado

čoko mobitelKo se odločite za čokolado, ki jo izdelujejo v Rajski ptici, se odločite za kakovostno in ročno izdelano čokolado in neskončno harmonijo izbranih okusov. Ko smo Slovenci komaj začeli spoznavati tuje začimbe in zelišča, nam je Rajska ptica že ponudila čokolado z indijskim kardamom in pomarančo. In to je samo ena izmed neštetih aromatičnih kombinacij, s katerimi se njihove čokolade lahko kosajo s svetovno priznanimi proizvajalci. Osmanchevich daje veliko poudarka na kakovost in poreklo sestavin, s katerimi ustvarja, zato so vse njegove čokolade narejene brez GSO (gensko spremenjenih organizmov), čeprav to včasih terja nekaj več truda in napora pri izbiri ustreznega dobavitelja.

Ker se je mojster šolal v Belgiji, bi bilo zelo nenavadno, če med ponudbo ne bi uvrstil odličnih pralin. Te ponujajo v več kot 100 različnih kombinacijah okusov, med katerimi boste gotovo našli tako, ki vam je pisana na kožo, pardon, na jezik! Če prisegate na klasično slovensko kulinariko, poskusite praline s pehtranom v mlečni čokoladi, ki vam bodo v spomin priklicale babičino potico. Če si želite potovanja v Mehiko, si izberite praline, v kateri je kombinacija pekočega čilija in črnega ribeza, ovitega v temno čokolado. Če pa si želite v vzhodne kraje, nikar ne izpustite praline s pomarančno kremo in kardamom. Odlične so! Naštevali bi lahko v nedogled, kajti kot kaže, domišljija slovensko-angleškega čokoladnega mojstra nima meja.

Vrhunske nenavadne čokoladne kombinacije

čoko šopekKaj pa »navadne« čokolade? Zdi se, da ko se enkrat sprehodiš med okusnimi pralinami, te nič več ne more presenetiti, potem pa naletiš na čokolado z vrtnicami, pa z aloe vero, da tiste s sivko sploh ne omenjamo! Če se iz zdravstvenih ali katerih koli drugih razlogov odpovedujete klasični čokoladi, imajo za vas v ponudbi tudi diabetično čokolado, tako da zdaj skoraj da nimate več izgovora, zakaj ne bi preizkusili teh čokoladnih stvaritev.

Rajska ptica pa ne slovi samo po vrhunskih čokoladnih kombinacijah, temveč tudi po vizualno privlačnih in estetskih izdelki. Da je čokolada lahko tudi zelo v koraku s sodobno tehnologijo kažejo njihove čokoladne tablice v obliki prenosnega računalnika, potem pa so tukaj še romantični čokoladni šopki in čokolada za dva za novopečene golobčke, z veliko mero pozornosti in truda pa pripravljajo poseben čokoladni program ob večjih praznikih: božič in novo leto, velika noč, valentinovo ali pa vam pripravijo čokolado po meri, pa naj bo to računalniška tipkovnica ali pručka, oblečena v čokoladni preliv. Tudi korzete so že ustvarjali!

Priporočilo čokoladnega mojstra: 50 g čokolade na dan!

Ko vas bo pot zanesla v čokoladnico Rajska ptica ste lahko prepričani, da boste degustirali samo čokolado, ki je narejena z visokim odstotkom kakava ter s kakavovim maslom in ne cenenimi rastlinskimi nadomestki. Čokoladni mojster sicer priporoča, da ne zaužijete več kot 50 g čokolade na dan, a vsi pravi čokoholiki se tega pravila ne držimo kaj preveč, sploh ko nam nekdo ponudi nekaj tako zelo posebnega. Je pa vseeno boljše, da se prekršite z vrhunsko čokolado kot pa s cenenimi mešanicami masla, mleka, sladkorja, kjer je kakava samo za vzorec. Take čokolade potešijo željo po sladkem samo za kratek čas, medtem ko je prava čokoladna degustacija, podkrepljena s kozarcem dobre pijače, lahko odlična kulinarična ekspedicija! Čokolada je že davno presegla pojem sladice, saj se danes kombinira z okusi, ki so bili še pred nekaj leti nezdružljivi. Ste morda že preizkusili temno čokolado s tartufi? Toplo jo priporočamo!

Rajska ptica je nedvomno čokoladnica z velikim Č-jem, z zgodbo, ki so jo komaj začeli pisati in ker je pred njimi še toliko sladkih in zanimivih let, lahko samo predvidevamo, da nas bodo še v naprej razvajali z najbolj fino in ekstravagantno čokolado daleč naokoli. Najbolje, da si ob prvi priložnosti privoščite nekaj njihovih čokoladnih mojstrovin in garantiramo vam, da boste popolnoma začarani.

Priporočeni izdelki:

×

Zakaj pri nas?

5 razlogov

za kupovanje pri nas.

Preberi več