Prvo čokoladno vino v Sloveniji!

Prvo čokoladno vino v Sloveniji!
Čokoladne novosti
Čas branja: 1 minuta

Kaj dobite, ko združite vino in čokolado? Čokoladno vino, seveda!

Kaj dobite, ko združite vino in čokolado? Čokoladno vino, seveda!

Čokoladno vino

Prav to so storili Kunejevi iz Brestanice, ki so lansko jesen lansirali prvo čokoladno vino na slovenski trg. Čokoladno vino je povsem nova, unikatna pijača, ki harmonično združuje kakovostno temno rdeče vino pridelano v Kunejevi kleti in temno ekvadorsko čokolado. Čokolado zasledimo že v vonju, iz ozadja pa se nam vse bolj odkrivajo žametne zaznave rdečega vina. Na okus deluje sicer sladko, a nikakor ne osladno zahvaljujoč prijetni kislini in taninom, ki jih najdemo tako v čokoladi kakor v vinu.

Čokoladno vino se odlično poda k slaščicam, predvsem čokoladnim, lahko ga pa uživamo povsem samostojno. S čokoladnim vinom se lahko pospremi različne družabne priložnosti. Je pijača, ki pomaga narediti dobro vzdušje in ki navdušuje. Je pijača presenečenja, ki naredi vtis. Idealno darilo, predvsem za nežnejši spol. Nenazadnje je to odlična izbira za romantični večer v dvoje.

Ni bilo naključje, da so prav v Hiši trt, vina in čokolade KUNEJ prišli do ideje čokoladnega vina. Družina Kunej se namreč ukvarja že pet generacij z vinarstvom, aktualno generacijo predstavlja živilski tehnolog Aleš Kunej, ki je nadgrajeval znanje o vinu na študiju v Franciji. Strast do čokolade je v tradicionalno vinogradniško družino prinesla Aleševa žena Emanuela, po rodu francoska Portugalka, polna kreativnih idej.

Tudi ni naključje, da je Emanuela prišla živeti ravno v Brestanico oziroma nekoč Rajhenburg, ki slovi po prvi čokoladi narejeni na slovenskih tleh. Le-to so izdelovali menihi Trapisti na gradu Rajhenburg od konca 19. stoletja pa vse do sredine 20. stoletja. Trapistovsko čokolado so poznali po imenu IMPERIAL, s tem poimenovanjem pa jo je okronal sam avstrijski cesar Franc Jožef.

Barbara K.
Podpora strankam
Nov okus čokolade? Nov okus čokoladnega moussa? Let's test!

Priporočeni izdelki Poglej vse naše izdelke

Zadnje novice Vse novice

Bralni čas: 2 minuti
Pri izbiri darila je zelo pomembno prav poznavanje obdarjenca, zato je izjemnega pomena, da je izbira daril čim večja.
Bralni čas: 2 minuti
Se tudi ti vedno sprašuješ, kako obliti torto? Veš, da bo sam okus torte odličen, želiš pa si, da bi torta tako tudi izgledala? Ne veš, kako narediti preliv za torto?
Bralni čas: 2 minuti
Prva stvar, na katero pomislimo, ko slišimo besedo "diabetik" je zagotovo ta, da so sladkarije zanj prepovedane. Pa je res tako? Veš, da na trgu obstajajo čokolade, ki namenjene prav bolnikom, ki ne smejo uživati sladkorja? O, obstajajo. Imenujeno se diabetične čokolade.

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.