30

jul

Prvo čokoladno vino v Sloveniji!

Čokoladne novosti , Sladke novičke , Slovenska čokolada

čokoladno vino

Kaj dobite, ko združite vino in čokolado? Čokoladno vino, seveda!

Prav to so storili Kunejevi iz Brestanice, ki so lansko jesen lansirali prvo čokoladno vino na slovenski trg. Čokoladno vino je povsem nova, unikatna pijača, ki harmonično združuje kakovostno temno rdeče vino pridelano v Kunejevi kleti in temno ekvadorsko čokolado. Čokolado zasledimo že v vonju, iz ozadja pa se nam vse bolj odkrivajo žametne zaznave rdečega vina. Na okus deluje sicer sladko, a nikakor ne osladno zahvaljujoč prijetni kislini in taninom, ki jih najdemo tako v čokoladi kakor v vinu.

Čokoladno vino se odlično poda k slaščicam, predvsem čokoladnim, lahko ga pa uživamo povsem samostojno. S čokoladnim vinom se lahko pospremi različne družabne priložnosti. Je pijača, ki pomaga narediti dobro vzdušje in ki navdušuje. Je pijača presenečenja, ki naredi vtis. Idealno darilo, predvsem za nežnejši spol. Nenazadnje je to odlična izbira za romantični večer v dvoje.

Ni bilo naključje, da so prav v Hiši trt, vina in čokolade KUNEJ prišli do ideje čokoladnega vina. Družina Kunej se namreč ukvarja že pet generacij z vinarstvom, aktualno generacijo predstavlja živilski tehnolog Aleš Kunej, ki je nadgrajeval znanje o vinu na študiju v Franciji. Strast do čokolade je v tradicionalno vinogradniško družino prinesla Aleševa žena Emanuela, po rodu francoska Portugalka, polna kreativnih idej.

Tudi ni naključje, da je Emanuela prišla živeti ravno v Brestanico oziroma nekoč Rajhenburg, ki slovi po prvi čokoladi narejeni na slovenskih tleh. Le-to so izdelovali menihi Trapisti na gradu Rajhenburg od konca 19. stoletja pa vse do sredine 20. stoletja. Trapistovsko čokolado so poznali po imenu IMPERIAL, s tem poimenovanjem pa jo je okronal sam avstrijski cesar Franc Jožef.

Priporočeni izdelki:

×

Zakaj pri nas?

5 razlogov

za kupovanje pri nas.

Preberi več