Prihaja BAM slaščičarska akademija

Prihaja BAM slaščičarska akademija
Čokoladne novosti
Čas branja: 3 minute

BAM slaščičarska akademija v roku nekaj tednov odpira svoja vrata in v svoje vrste vabi vse domače in profesionalne slaščičarje.

BAM slaščičarska akademija bo v roku nekaj tednov odprla vrata za vse sladkosnede, ki se s srcem "sukamo" po kuhinji in to delamo z največjim užitkom! Vabimo vse domače in profesionalne slaščičarje. Primerno torej za vse tiste, ki skupaj delimo enako mišljenje, da nam znanja ne more vzeti nihče.

1. Na voljo dva različna slaščičarska tečaja

Kot vsak slaščičar, ne glede na to, ali si med tistimi, ki svoje sladice ustvarjajo samo doma in za svoje bližnje ali med tistimi, ki so svoje domače ustvarjanje prenesli eno stopnjo višje in se ga lotevajo na že bolj profesionalen način, je brez dvoma potrebno poznati osnove tehnike slaščičarstva. Nikoli ne moreš vedeti vsega, zato sem prepričana, da bo Osnovni slačičarski tečaj marsikomu dodal kar nekaj novega znanja. Osnove slaščičarstva ti bo tako predstavil nadebudni mladi slaščičar Sandi Planinšek, ki me je najprej očaral že s samim izgledom svojih sladic, nato pa mi je tla pod nogami odnesel še z vsem svojim slaščičarskim znanjem. Skupaj bosta tako spoznala sodobne tehnike priprave sladic, da bodo tvoji biskviti, kreme in piškoti še bolj sijali.

Prvi BAM slaščičarski nasvet: "Bodite ponosni nase ob vsakem svojem ustvarjanju in ne pozabite: VAJA DELA MOJSTRA!"

2. Dekoracija in oblikovanje popolnih tort

Na to, da bo torta res popolno oblikovana, vpliva veliko dejavnikov. V drugem tečaju, ki smo ga pripravili skupaj z Evo Klinc, mnogi jo poznajo tudi kot "Sugar Queen" ali kot slovenko, ki je zmagala na tekmovanju britanske revije Cake Masters Magazine. V svojo mojstrovino – modro Neytiri, lik iz filma Avatar, je vložila 70 ur dela. Kaj vse ti bo Eva predstavila v tečaju, ti ne smem povedati, lahko pa ti povem, da bosta skupaj spoznala kar nekaj tehnik dekoracije tort, sladic, da bo tvoja izbira načinov oblikovanja tort še bogatejša. Vsi načini ostanejo tebi in jih lahko pri naslednjih dekoracijah in oblikovanju poljubno uporabljaš. 

3. Najboljše čokolada in izdelki za peko BAM

Mimo glavnih sestavin, s katerimi so tvoje sladice res popolne, ne morem. Že poznaš prednosti BAM izdelkov za peko? Med njimi je ena, zaradi katere se sama še z večjim veseljem lotim peke slaščic, in sicer ta, da je čokoladna v obliki čokoladnih kapljic, kar pomaga pri samem taljenju čokolade, ki je velik in pomemben del temperiranja čokolade. Pravilno temperiranje čokolade je zelo pomembno, saj pravilno temperirana čokolada dobi lep lesk, kar je pa zelo pomemben dejavnik pri sami dekoraciji in oblikovanju sladic. Glavna akterja BAM slaščičarske akademije bosta v svojih tečajih uporabljala BAM izdelke za peko in ti vzporedno z njeno enostavno uporabo prikazala tudi, kater okus čokolade uporabiti v katerih sladicah ali oblikovanju.

4. Končni izgled - dekorirana sladica

Najlepši in najboljši del same priprave in oblikovanja pa je zagotovo končni izgled sladice. Nagrada za večurni trud. Med samo peko vedno razmišljam in se med drugim sprašujem, če se je biskvit res dovolj ohladil in lahko pričnem s samo dekoracijo, je čokoladni mousse dovolj ohlajen, da ga lahko postrežem? BAM slačičarska izobraževanja daje poseben poudarek predvsem praktičnemu pridobivanju znanja, pripravljeni so izzivi, da svoje novo pridobljeno znanje res okrepiš. Glede na že do zdaj objavljene sladice v skupini Slaščičarska akademija, sem že zdaj prepričana, da bodo vse res odlične!

Za velikim številom snemalnih ur se torej skrivata dva odlična slaščičarska tečaja odličnih tematik in dobrih praktičnih primerov. Na seznamu praktičnih pripomočkov za dekoracijo se je znašel tudi sušilnik za lase. :)

S klikom na spodnjo povezavo se ne pozabi prijaviti, da te obvestimo takoj, ko bosta tečaja na voljo. Že veš, kateri bo tvoj?

Urša R.
Urednica
Bi lahko imela še lepše delo, kot je delo s čokolado?

Zadnje novice Vse novice

Bralni čas: 4 minute
Pred tabo je praznovanje, za peko sladic pa so zadolžili prav tebe. Glavna igralka bo torta. Kako torej pripraviti najboljšo torto? S tabo delimo nekaj nasvetov, s katerimi priprava torte ne bo stres ampak zabava.
Bralni čas: 4 minute
Vanilija je kraljica začimb. Poleg cimeta, je največkrat uporabljena v sladicah. Poleg tega vpliva na naše razpoloženje in celo pomaga pri utrujenosti in tesnobi. Toda, kako jo uporabiti?
Bralni čas: 3 minute
Nekatere torte so enostavne in priprava ne zahteva veliko truda. Spet druge navzven izgledajo popolnoma preproste, njihova notranjost pa zahteva napredne slaščičarske tehnike. Za nekatere potrebujemo več časa, za druge spet manj. 

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.