Presna čokolada in druge sladice za presnojedce

Presna čokolada in druge sladice za presnojedce
Sladke novičke
Čas branja: 2 minuti

V neštetih različnih oblikah namreč najdemo čokoladne izdelke, primerne za vse – tudi specialitete iz presne čokolade!

Način prehranjevanja

Izbira načina prehranjevanja je osebna odločitev posameznika. Večinoma se za omejitev svoje prehrane odločamo v želji po boljšem zdravju ali pa v izogib alergijam, pogosto pa tudi zaradi osebnih prepričanj ali zgolj želje. Kakršen koli razlog že imamo, sprememba načina prehranjevanja s seboj prinaša določene omejitve, katerih se je treba držati. V večini primerov se je treba določenim jedem odpovedati ali pa njihov vnos močno zmanjšati, zaradi česar so na udaru predvsem sladice. Te so že tako neupravičeno prikazane kot negativen del naše vsakodnevne prehrane, saj se jim izogibajo tudi tisti, ki se želijo prehranjevati zdravo ali pa izgubiti težo. A tudi čokolada, ki je hkrati najbolj ljubljena in najbolj osovražena sladka pregreha, je lahko primerna sladica za tiste, ki se trudijo izogibati določenim jedem. V neštetih različnih oblikah namreč najdemo čokoladne izdelke, primerne za vse – tudi specialitete iz presne čokolade!

Čokoladne tablice

Presnojedci morajo biti pri izbiri hrane še posebej iznajdljivi, saj ne uživajo pretirano obdelanih jedi, kar izključuje večino priljubljenih čokoladnih tablic. V teh se namreč skrivajo različne toplotno in kemično obdelane sestavine, že na primer mleko. Sladkanje za tiste, ki izberejo presno prehrano, torej ni le sprehod do najbližje trgovine. A na srečo iskanje primerne presne čokolade ne terja veliko truda – tudi izdelki iz presne čokolade namreč sestavljajo pestro ponudbo, ki ni omejena zgolj na preproste čokoladne tablice, ampak zajema praktično vse, kar je na voljo drugim sladkosnedom. Tudi presno čokolado je možno oblikovati v različne sladke prigrizke, poleg tega jih lahko obogatimo z vrsto zanimivih dodatkov, ki še popestrijo ponudbo presne čokolade. Veliko izbire nudijo že čokoladne tablice z visoko vsebnostjo kakava, še veliko več pa obljubljajo praline, bombonjere ter sadje, oblito s presno čokolado. Če ponudbe ne poznamo si kar težko predstavljamo, da je tudi za presnojedce na voljo toliko izbire čokoladnih sladkosti.

Presne čokolade

Vseeno pa je treba izdelke iz presne čokolade najprej poiskati. Ne bomo jih našli v čisto vsaki trgovini, lahko pa vsaj nekaj takšnih izdelkov zasledimo na prodajnih policah nakupovalnih središč. Še bolj bogata in privlačna je ponudba specializiranih čokoladnic, največ izbire pa je seveda na internetu. Spletne trgovine s čokolado ponujajo vse mogoče izdelke iz presne čokolade, sprehod med virtualnimi policami pa je enostaven in hiter, tako da je internet nedvomno tisti vir, ki bo najbolj pomagal presnojedcem pri iskanju čokoladnih sladic. Izdelki iz presne čokolade so običajno posebej označeni, pripisane pa so tudi sestavine, tako da se lahko vsak sam prepriča o tem, kaj izbrana specialiteta vsebuje.

Barbara K.
Podpora strankam
Nov okus čokolade? Nov okus čokoladnega moussa? Let's test!

Zadnje novice Vse novice

Bralni čas: 3 minute
Vaflji imajo lahko in puhasto notranjost, zunaj pa so masleni in hrustljavi. Zato res ni čudno, do so vaflji priljubljen zajtrk že od srednjega veka.
Bralni čas: 3 minute
Browniji so verjetno najbolj priljubljena sladica na Zemlji in z dobrim razlogom: enostavno jih je narediti in skoraj vsi jih imajo radi.
Bralni čas: 3 minute
Tukaj je popolnoma iskrena zgodba: dekoracija sladic je običajno tisti del, ki bi ga najraje preskočila. Nikoli se nisem počutila dovolj suverno, dekoracija sladic je najbolj zastrašujoče delo. Do zdaj. 

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.