Prelivi za torte

Prelivi za torte
Recepti za čokoladne sladice
Čas branja: 2 minuti

Se tudi ti vedno sprašuješ, kako obliti torto? Veš, da bo sam okus torte odličen, želiš pa si, da bi torta tako tudi izgledala? Ne veš, kako narediti preliv za torto?

Ali pa ne veš, kateri prelivi za torte so res odlični? Super! Pripravila sem par enostavnih nasvetov in receptov, da se bodo nad tvojo torto navduševali vsi! Tako po okusu kot po izgledu.


Pred začetkom peke naj ti izdam tri čokoladne nasvete za peko slaščic.

  • Prvi nasvet:

Brez čokolade za kuhanje oziroma z bolj poznanim in večkrat uporabljenim izrazom jedilne čokolade, si izdelave slaščic skoraj ne moremo predstavljati.
Nasvet pred nakupom: Predhodno preverite njeno sestavo oz. dekleracijo na izdelku.

  • Drugi nasvet:

Zaradi sladkorja v mlečni čokoladi moraš čokolado počasi segrevati, da se zaradi vsebnosti sladkorja ne zažge. Najlažje jo je uporabiti v receptih, kjer ni pečenja, kot so prelivi za torte ali druge že pečene sladice. Odlično se obnese tudi kot polnilo v sladicah.

  • Tretji nasvet: 

Bela čokolada se zelo hitro zažge, zato je v receptih ne moramo uporabiti namesto temne.

Nasvetov, ki sem ti jih podala zgoraj, se pri nakupu sestavin za peko sama vedno držim. Pomembno je, da so izdelki, ki jih uporabljamo za peko, res preverjeni in da veš, kako se izdelki obnašajo v kombinaciji z drugimi sestavinami ali kako se obnašajo ob temperaturnih spremembah. Poleg omenjenih, jih imam še par. Preberi jih tukaj.

4. Prelivi za torte

Pripravljeno imaš okusno in super pečeno torto ampak le ta še ni oblita. Če želiš, da torta dobi poseben in premium izgled, jo lahko obliješ z bavarsko kremo iz zlate čokolade. Krema navdušuje tako s svojo zlato barvo in okusom, kot tudi s svojo teksturo, saj je lahka in zračna. Primerna je za različne vrste sladic: torte, rezine in sladice v kozarcu. Če želiš v svoj preliv za torto dodati sadje, še posebno jagodičevje, priporočam bavarsko kremo iz mlečne in bele čokolade. Kremi lahko dodaš tudi oreščke (sama ji dodam pistacije), saj je odlična osnova za izpeljavo različnih okusov. Slastna Ruby čokolada bo tvoji torti, zaradi svoje izjemne barve in sladko kislega okusa, dodala piko na i.

5. Kako torto najlažje oblijem?

Da preliv na torti izgleda najlepše, česar si seveda vsi želimo, je pomembno, da je torta čim bolj ravna in gladka. Pri oblivanju torte pazi, da je le ta res ohlajena, saj se bo v nasprotnem primeru preliv le še dodatno topil. Torto najlažje obliješ tako, da jo dvigneš. To lahko narediš s podstavkom za torto ali pa jo postaviš na mrežo za oblikovanje. Torto polivaš postopoma, najlažje je, če s polivanjem začneš na sredini in se s prelivanjem bližaš robovom. Prelivaš jo toliko časa, dokler ne porabiš vsega nemenjenega preliva za torto. Ko je torta oblita, jo z lopatko dvigneš in odstraniš odvečno glazuro oz. preliv. Počakaš, da se preliv ohladi in torto serviraš. Po želji pa jo seveda lahko okrasiš z dodatki po želji.

Urša R.
Urednica
Bi lahko imela še lepše delo, kot je delo s čokolado?

Priporočeni izdelki Poglej vse naše izdelke

Zadnje novice Vse novice

Bralni čas: 3 minute
Potopite se v svet popolnega razvajanja in uživajte, medtem ko je vaše telo ovito v eno izmed najslajših naravnih snovi – čokolado.
Bralni čas: 5 minut
Pred dokončno odločitvijo kam bomo letos potovali na zaslužen poletni teambuilding je bilo manj kot teden dni. Za spoznavanje sodelavcev in slovenske narave si je potrebno vzeti čas. Vedno in predvsem zelo vredno.
Bralni čas: 1 minuta
Dragi čokoholik, zdaj si na vrsti ti! Želimo si, da bi bile naše spletne poličke polne tako novih kot že obstoječih izdelkov. Želimo si, da bi naši izdelki, tako obsotoječi kot novi, izgledali tako noro dobro kot tudi so!  

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.