Pregrešno čokoladno razvajanje

Pregrešno čokoladno razvajanje
Čokoladne novosti
Čas branja: 4 minute

Čokoladna fontana je prava atrakcija. Poglejmo, za kaj pri takšni fontani sploh gre. To je enostaven pripomoček, nad katerim so navdušeni vsi.

Lepo je, ko na vrtovih, v avlah ali na trgih zagledate fontano s pretakajočo se vodo, v kateri čofotajo igrivi ptički. Si predstavljate, kako lepo je šele, če se v fontani namesto vode pretaka čokolada in v njej začofota vaše najljubše sadje? Ja, tudi to je možno, če govorimo o čokoladni fontani!

Čokoladna fontana je prava čokoladna zabava

Čokoladna fontana je prava atrakcija. Poglejmo, za kaj pri takšni fontani sploh gre. To je enostaven pripomoček, nad katerim so navdušeni vsi, predvsem tisti, ki obožujejo čokolado, pa tudi tisti, ki sicer ne pojejo prav dosti te sladke pregrehe. Čokoladna fontana je prava čokoladna zabava. S tekočo čokolado, ki se preliva prek več nadstropij, lahko popestrite družinsko zabavo ali zabavo s prijatelji, piknik, poročno slavje in podobne dogodke. Seveda si lahko omislite tudi romantični večer v dvoje, če sta oba dovolj sladkosneda, da bosta tekočo čokolado kar najbolje izkoristila. Čokoladna fontana bo zagotovo nekaj, zaradi česar vam bo tak večer še dolgo ostal v spominu. Fontana s tekočo čokolado je namenjena sladkanju in zabavanju. V prelivajočo tekočo čokolado lahko pomakate sadje, kakšno od sladic, na primer biskvite, piškote, penice ali pa oreščke, celo sladoled. Skratka vse, kar menite, da bi bilo odlično v kombinaciji čokolado. Presenetite in razveselite svoje brbončice z novimi okusi. Pri tem lahko uporabite različne vrste čokolade, čisto po vašem okusu. Katera vam je ljubša: temna, bela ali mlečna čokolada? Stopljeno čokolado lahko naredite še bolj mamljivo, če jo dodatno “začinite” s kakšnim okusnim priljubljenim likerjem. Ni boljšega!

Dopustite si uživanje in maksimalno razvajanje s čokolado, tokrat na malce drugačen način. Čokoladna fontana s svilnato tekočo čokolado in z najljubšim pecivom ali s sadjem, ki ga oblijete s čokolado, ravno toliko, kot si sami želite, je res super sprostitev. Vredno je poskusiti. Čokoladna fontana je nekaj, kar ste si vedno želeli.

Najem čokoladne fontane

Pa veste, da lahko čokoladno fontano kar najamete? Odlična ideja! Čokoladna fontana vam je za najem na voljo na najljubšem kraju čokoholikov, na portalu MojaCokolada.si. Najamete lahko fontano, ki bo ravno pravšnja za vašo zabavo. Na voljo so vam namreč fontane različnih velikosti. Čokoladna fontana lahko tako sprejme od tri pa vse do deset kilogramov čokolade. Taka, večja čokoladna fontana, bo ravno prava za večja slavja, na katerih imate povabljenih večje število gostov. Zamislite si zabavo, na kateri presenetite povabljence in jim predstavite čokoladno fontano. Prepričani ste lahko, da bo udeležencem vzela dih. Fontana s čokoladoje nekaj inovativnega in predvsem okusnega, prevzame pa tako otroke kot odrasle. Je kot nalašč za otroško rojstnodnevno zabavo ali morda za darilo, s katerim presenetite in popestrite družinsko slavje.

Čokolada je že sama po sebi omamna sladica, ki ima same dobre lastnosti. Čokolada, v takšni in drugačni obliki, dobro vpliva tako na naše zdravje, kot tudi na naše počutje. Ta sladka razvada vas bo napolnila z energijo in srečo, pa če ste še tako potlačeni. Če pa se čokolada pretaka in lahko vanjo pomakate še kakšen drug priboljšek, ki vam je zelo pri srcu, je veselje še toliko večje!

Devet od desetih ljudi obožuje čokolado. Deseti vedno laže.

Redki so ljudje, ki ne bi imeli radi čokolade. Verjetno je to ena najbolj priljubljenih sladkarij na svetu. Izdelkov iz čokolade oziroma kakavove mase je res ogromno. Celo čisto navadne čokoladne tablice so nam dandanes na voljo v mnogih različnih okusih, z različnimi dodatki. Čokoladni izdelki so vedno bolj domiselni in slastni, izbira je čedalje bolj pestra, kar čokoladna fontana še kako dokazuje.

Čokoladna fontana je že en tak pripomoček, s katerim lahko ustvarimo čisto nova in prijetna zaznavanja v naših ustih. V fontano lahko damo, kot že omenjeno, temno, belo ali mlečno čokolado, pravzaprav karkoli želimo. Temna čokolada, ki je v zadnjem času precej priljubljena, vsebuje surovo kakavovo maso z nekaj dodane maščobe in sladkorja oziroma drugega sladila. Delež kakavove mase v temni čokoladi je lahko tudi do 99 %. Okus take temne čokolade je res poln in čaroben, mnogi imajo le takšno čokolado za pravo čokolado.

Čokoladna fontana z belo čokolado

Z belo čokolado je čokoladna fontana še bolj unikatna. Bela čokolada namreč po priljubljenosti malce zaostaja za temno in mlečno čokolado, je pa ta vrsta čokolade že na pogled nekaj novega in privlačnega. Bistvena razlika, po kateri se ta čokolada loči od drugih, je, da ne vsebuje nič suhe kakavove mase, ki sicer čokoladam daje malce grenkejši okus. Bela čokolada vsebuje le kakavovo maslo, mleko, sladkor in druga sladila, ter s takšno sestavo tehnično pravzaprav sploh ne sodi med čokolade.

Verjetno najbolj znana je mlečna čokolada in kot že samo ime pove, poleg vseh sestavin vsake čokolade vsebuje tudi mleko. Tudi ta vrsta čokolade je odlična, predvsem takrat, ko se preliva po nadstropjih, iz katerih je sestavljena čokoladna fontana. Ta vrsta čokolade je najbolj priljubljena za ustvarjanje najrazličnejših kombinacij, kar dokazujejo izdelki na trgovskih policah, sami pa se lahko o tem prepričate tako, da tekočo mlečno čokolado s čokoladne fontane prelijete na svojo najljubšo sladico, sadje ali drugo jed, ki jo lahko oplemenitite s čokoladnim prelivom.

Torej, ob naslednji zabavi, obletnici ali poročnem slavju se spomnite na to, kako pregrešno in razvajajoče je lahko sladkanje s čokolado. Čokoladna fontana je tisto pravo, kar ne sme manjkati. Ko enkrat preizkusite čudežno fontano, postane strežba čokolade na katerikoli drug način kar dolgočasna. Prepustite se čokoladnemu toku na zabavi ali v domačem okolju. Tisti bolj romantični pa se raje prepustite sladkanju v dvoje, seveda s pomočjo čokoladne fontane. Dober tek!

Barbara K.
Podpora strankam
Nov okus čokolade? Nov okus čokoladnega moussa? Let's test!

Priporočeni izdelki Poglej vse naše izdelke

Zadnje novice Vse novice

Bralni čas: 2 minuti
Pri izbiri darila je zelo pomembno prav poznavanje obdarjenca, zato je izjemnega pomena, da je izbira daril čim večja.
Bralni čas: 2 minuti
Se tudi ti vedno sprašuješ, kako obliti torto? Veš, da bo sam okus torte odličen, želiš pa si, da bi torta tako tudi izgledala? Ne veš, kako narediti preliv za torto?
Bralni čas: 2 minuti
Prva stvar, na katero pomislimo, ko slišimo besedo "diabetik" je zagotovo ta, da so sladkarije zanj prepovedane. Pa je res tako? Veš, da na trgu obstajajo čokolade, ki namenjene prav bolnikom, ki ne smejo uživati sladkorja? O, obstajajo. Imenujeno se diabetične čokolade.

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.