Ponovna uporaba embalaže za lepše okolje

Ponovna uporaba embalaže za lepše okolje
Čokoladni nasveti
Čas branja: 2 minuti

Moja čokolada ponuja širok nabor najrazličnejših čokoladnih izdelkov. Vse izdelke skrbno pripravimo, nekatere personaliziramo, jih zapakiramo in kar najhitreje dostavimo do tebe, čokoholik.

Pri tem pa nastane precejšnja količina embalaže, ki po uporabi roma na odpad. Ker nam je mar za okolje, bi radi skupaj s tabo, ljubiteljem čokolade, nekaj minut namenili premisleku, kako kljub vsemu zmanjšati vpliv, ki ga ima naše in tvoje sladkanje na okolje. Naš cilj je naravo ohraniti tudi za nadaljnje rodove čokoholikov, zato smo izdelali embalažo, ki je po uporabi ni treba zavreči. Kaj z njo? Beri naprej!

BAM kolekcija

Naše vrhunske čokolade v obliki kapljic pakiramo v obstojno embalažo, zato le-ta predstavlja popolno priložnost za ponovno uporabo v druge namene. Vrečke lahko uporabiš za shranjevanje drugih suhih sestavin (na primer riža) ali pa za sejanje različnih rastlin, ker so vrečke neprepustne in vam ob zalivanju rastlin ne bodo premočile. Lahko jih ponovno uporabiš tudi za shranjevanje različnih čajev, ker so narejene tako, da vonj in okus sestavin zadržujejo znotraj embalaže ter tako ohranijo svežino vsebine.  

Čokoladna Slovenija

Poleg edinstvene priložnosti okušanja raznolikosti Slovenije je lahko Čokoladna Slovenija tudi učni pripomoček za spoznavanje geografije naše države. Ko se posladkaš z dvanajstimi deli, ki sestavljajo čokolado, lahko embalažo uporabiš za učenje o regijah, ki si jih ravnokar okusili. Poleg tega imaš po sladkanju z malo verzijo čokolade (Gold Edition) v svojem naboru kuhinjskih pripomočkov nov modelček za vlivanje. Tako lahko ustvariš popolnoma svojo poustvaritev 3D Slovenije s svojimi najljubšimi okusi.

Preizkusi svojo kreativnost in se pridruži naraščajočemu številu čokoholikov na mojačokolada.si, ki po sladkanju naše embalaže ponovno uporabljajo, in imejte pozitiven vpliv na okolje.  

Namazi

Čokoladne namaze ti dostavimo v ličnih steklenih kozarčkih, ki jih lahko po sladkanju (seveda skrbno pomite) uporabljaš znova in znova. Potrebuješ lonček za svinčnike ali kozmetične pripomočke? Naši kozarčki so tu zate. Si želiš pijačo postreči na izvirnejši način? Preluknjaj pokrovček, vstavi slamico in že si pripravljen za druženje s prijatelji (in to brez polivanja). Če si bolj romantične volje, lahko v kozarček postaviš čajno svečko in že imaš unikaten svečnik za prijeten večer.

Kozarčke lahko uporabiš tudi za shranjevanje živil, npr. za vlaganje, shranjevanje marmelad ali pa preprosto kot simpatično embalažo za tvoje najljubše začimbe. Možnosti so tako rekoč brezmejne. Hkrati pa boš prispeval k ohranitvi okolja, saj imajo stekleni kozarčki, dokler jih seveda ne razbiješ, dolg rok trajanja.

Navsezadnje je Zemlja edini planet s čokolado in naša odgovornost je, da jo zaščitimo in si zagotovimo prihodnost, kjer bomo lahko še naprej uživali v njej.

Nekaj mojih primerov:


.              

Poglej čokoladno ponudbo
Urša R.
Urednica
Bi lahko imela še lepše delo, kot je delo s čokolado?

Zadnje novice Vse novice

Bralni čas: 4 minute
Pred tabo je praznovanje, za peko sladic pa so zadolžili prav tebe. Glavna igralka bo torta. Kako torej pripraviti najboljšo torto? S tabo delimo nekaj nasvetov, s katerimi priprava torte ne bo stres ampak zabava.
Bralni čas: 4 minute
Vanilija je kraljica začimb. Poleg cimeta, je največkrat uporabljena v sladicah. Poleg tega vpliva na naše razpoloženje in celo pomaga pri utrujenosti in tesnobi. Toda, kako jo uporabiti?
Bralni čas: 3 minute
Nekatere torte so enostavne in priprava ne zahteva veliko truda. Spet druge navzven izgledajo popolnoma preproste, njihova notranjost pa zahteva napredne slaščičarske tehnike. Za nekatere potrebujemo več časa, za druge spet manj. 

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.