25

apr

Podeželska čokoladnica Passero

Čokoladne novosti , Sladke novičke , Slovenska čokolada , Zgodbe o čokoladi

V današnjem svetu lahko na vsakem koraku opazujemo boj tradicije s spremenjenimi vrednotami sodobnosti. Nekaj časa je veljalo, da so vse novosti nedvomno boljše od »zastarelih« načinov naših prednikov, potem pa je začela tradicija spet pridobivati na veljavi, ko se je izkazalo, da temu morda le ni tako. Ta začarani ples se venomer ponavlja, vedno znova pa se izkaže, da imata po svoje prav obe strani. Prav zato je najboljša možnost kompromis med sodobnostjo in tradicijo – le takšen kompromis lahko ohrani čarobnost preteklih časov ter izkoristi prednosti sodobne tehnologije in modernih navad. Na oboje so mislili v počitniški domačiji Passero, kjer obratuje tudi čisto prava podeželska čokoladnica.

Čokoladnica Passero - idealna izbira za kratek oddih na deželi

Čokoladne radosti prekmurjaPrekmurska počitniška domačija je idealna izbira za kratek ali celo daljši oddih na deželi, saj nudi vse, kar človek na takšnem mirnem izletu potrebuje. Ne gre namreč le za čokoladnico (ta je pravzaprav nekakšna novost v ponudbi), temveč se je domačija razvila v posebno turistično točko s ponudbo hrane, pijače, prenočišča in odličnega izhodišča za nadaljnje poti po Prekmurju. Domačija stoji v Tešanovcih ob Moravskih Toplicah, blizu Murske Sobote v samem osrčju naše severo-vzhodne pokrajine. Na takšni lokaciji odpira vrata vsem obiskovalcem, ki se odločijo za obisk tega konca Slovenije, saj stoji prav v središču dogajanja, od koder je mogoče obiskati vse zanimivosti in znamenitosti Prekmurja v kratkih izletih. Ob vsem tem pa idilična domačija nudi zavetje pred mestnim vrvežem in omogoča brezskrbno sprostitev v objemu narave, tako da je že sama po sebi zanimivost, ki si jo je vredno ogledati.

Zaradi neštetih zanimivosti v bližnji in daljni okolici domačija Passero nudi tudi prenočišče vsem izletnikom, ki si za ogled Prekmurja vzamejo vsaj par dni. Poskrbljeno je tako za posamezne popotnike, kot tudi za skupine in družine, ki bodo v apartmajih našle dovolj prostora in miru za polnjenje baterij in pripravo na odkrivanje novih radosti pokrajine. Apartmaji domačije združujejo tradicionalno s sodobnim – tradicionalno opremljene prostore namreč dopolnjujejo sodobne domislice, ki nam vsakodnevno olajšujejo življenje. Za piko na i po prijetni nočitvi pa poskrbi pravi tradicionalni kmečki zajtrk, ki bo navdušil še tako zahtevne gurmane. Gre namreč za domiselno kombinacijo kmečkih jedi in domačega vina z vsem, kar spada k kvalitetnemu zajtrku!

Za gurmane je v domačini dobro poskrbljeno

Čokoladne hruškePrav za gurmane je v domačiji Passero še posebej dobro poskrbljeno – poleg prej omenjene čokoladnice za sladkosnede je na voljo tudi vinotoč, ki pa ne nudi le izvrstnih domačih vin, temveč razne domače jedi za najrazličnejše priložnosti. Vinotoč se je tako spremenil v prijeten gurmanski kotiček, ki sprejema tako domače obiskovalce, kot tudi turiste iz tujine. Prostori in osebna postrežba so na voljo tudi za posebne priložnosti, za katere je ambient več kot primeren – notranjost je lepo urejena v tradicionalnem slogu, zunaj pa navdušuje pogled z roba krajinskega parka Goričko. Kot da to še ni dovolj, so na razpolago raznolike okusne jedi in pijače, večinoma pripravljene kar doma. Za predjed poskrbijo domači namazi, za najbolj lačne pa hišne specialitete za vse okuse. Med sladicami seveda ne manjka prekmurska gibanica, za sladkosnede pa poskrbijo izdelki iz domače čokoladnice. Ponudbo zaokrožujejo domače pijače – različne sorte vin, domači sokovi in žgane pijače. Hrane in pijače tako ob obisku Prekmurja gotovo ne bo manjkalo, domačija Passero pa bo poskrbela, da boste zares okusili domače prekmurske dobrote.

Večkrat omenjena podeželska čokoladnica Passero morda ni glavni razlog za obisk Prekmurja, bo pa gotovo poskrbela, da se boste v ta konec Slovenije radi vračali. Čokoladi se le težko upremo, edinstveni sladki izdelki domače čokoladnice pa nas še bolj privlačijo, zato je obisk čokoladnice nuja za vsakega pravega čokoholika, ki se znajde v bližini. V ponudbi najdemo najrazličnejše izdelke, ki bi jih pričakovali od vsake čokoladnice, pa tudi edinstvene kombinacije, za katere verjetno sploh niste vedeli. Posebnost čokoladnice Passero so predvsem čokoladni pralineji, ki v notranjosti skrivajo različna presenečenja – bezeg, bučno olje, gibanico, traminec ali jurko – ter tako v čokolado zavijejo radosti Prekmurja. »Domači okusi v čokoladni preobleki«, kakor so jih v čokoladnici poimenovali, so kot nalašč za tiste, ki želijo edinstvene okuse Prekmurja izkusiti še v čokoladni kombinaciji. Poleg pralinejev gre izpostaviti tudi čokoladne tablice po navdihu, ki se od povsem navadnih tablic mlečne čokolade razlikujejo po tem, da jih oplemenitijo različni dodatki – orehi, bučna semena in podobno. Prav vsak izdelek iz ponudbe po svoje predstavlja prekmursko tradicijo in kulturo, zato so čokoladne dobrote še kako primerne kot spominki ali darila.

Poleg čokoladnih daril na voljo tudi sadovi prekmurske zemlje

Čokoladna darilapredstavljajo le del ponudbe daril v domačiji Passero – na voljo so namreč še številni drugi izdelki, po katerih se boste spomnili obiska v Prekmurju. »Radosti Prekmurja«, ki krasijo police male trgovinice domačije, so sadovi prekmurske zemlje in trdega dela domačinov. Ponudba tako obsega najrazličnejše domače izdelke – med pijačami vina, žgane pijače in sokove, med gurmanskimi dobrotami pa domače namaze, mesnine, kruh, marmelade, bučne dobrote in sladice. Ponudbo zaokrožujejo izdelki iz čokoladnice. Karkoli torej izberete, bo po svoje obudilo čar Prekmurja, tudi če ste obisk že zdavnaj zaključili.

Čeprav je obisk Prekmurja vsekakor zelo priporočljiv, pa to ni nujno potrebno za uživanje v dobrotah domačije Passero – njihovi izdelki so vsem, ki prisegajo na sodobno tehnologijo, na voljo tudi preko spleta. Tu se še zadnjič izkaže učinkovito sodelovanje med tradicijo in sodobnostjo, ki prinese tradicionalne dobrote kar na vaš domači naslov. Privoščite si radosti Prekmurja, kjerkoli že ste!

Priporočeni izdelki:

×

Zakaj pri nas?

5 razlogov

za kupovanje pri nas.

Preberi več