13

nov

Počitniška hiša iz čokolade, ki je obnorela svet

Sladke novičke

Ste že slišali za hišo, v celoti narejeno iz čokolade? Sliši se kar prelepo, da bi bilo res, a na veselje mnogih čokoholikov je ta hiša še kako resnična. Poleg tega se ne nahaja prav daleč od nas – najdete jo v Franciji.

Hiša, izdelana iz kar 1,5 tone čokolade Vir: http://www.travelweekly.com.au/article/you-can-now-stay-in-a-house-made-of-chocolate-in-france/

Minuli mesec je za zgolj 2 dni svoja vrata odprla prva hiša iz čokolade na svetu. Na prvi pogled sicer izgleda, kot da je iz lesa, a je v resnici v celoti zgrajena iz čokolade, za izdelavo pa so je porabili kar 1,5 tone. Čokoladne niso le stene, okna, vrata in streha, ampak tudi vsa posoda, jedilni pribor, kozarci, pohištvo, ura, knjige in celo kamin ter prikupen ribnik iz bele čokolade pred hišo. Na velikosti pičlih 18 m² lahko prenočijo 4 gostje, ki pa morajo imeti kar precej samokontrole. Edina slaba stran počitnikovanja v tej hišici je namreč ta, da ni dovoljeno pojesti niti koščka čokolade, kar je seveda prava mora za vsakega čokoholika!

Edinstvena izkušnja, ki je cenovno dostopna vsakomur

Idejo za to slastno mojstrovino, ki se nahaja v francoskem narodnem muzeju keramike nedaleč od Pariza, je dobil francoski čokoladni mojster Jean-Luc Decluzeau, ki je znan po mnogih čokoladnih skulpturah in drugih umetninah. Če se sprašujete, kako je možno, da se hiša iz čokolade ne stopi oziroma razpade, naj vam zaupamo, da je postavljena znotraj nekakšne steklene hiše, imenovane l’Orangerie Ephémère. S tem je poskrbljeno, da se ves čas nahaja na pravi temperaturi, poleg tega pa jo steklo ščiti tudi pred mrčesom in drugimi živalmi, ki bi jo utegnile poškodovati. Gostje, ki so prenočili v njej, so se za zgolj 50 € na noč lahko udeležili tudi delavnice izdelovanja majhnih čokoladnih hišic pod vodstvom samega mojstra Decluzeauja, postregli pa so jim tudi z večerjo in zajtrkom na čokoladnem vrtu ob hiši, kjer so jim družbo delali čokoladni zajčki in race. V hiši manjkata le kopalnica in stranišče, ki pa sta na voljo v neposredni bližini nastanitve.

Bi si lahko čokoholiki želeli še česa lepšega?

Priporočeni izdelki:

×

Zakaj pri nas?

5 razlogov

za kupovanje pri nas.

Preberi več