12
sep
Poznamo več vrst kokosovih kroglic, danes pa vam predstavljamo takšne, ki so primerne tako rekoč za vsakogar – tudi za tiste, ki se zaradi zdravstvenih ali drugih razlogov izogibajo določenim vrstam živil.
Spodnji recept za kokosove kroglice je več kot primeren za vse tiste, ki bi radi na hitro ustvarili sladek prigrizek ne da bi jim bilo treba prižgati pečico. Priprava teh zelo okusnih snežno belih kroglic vam ne bo vzela več kot 10 minut. Ker ne vsebujejo mleka, jih lahko jedo tudi vegani, primerne pa so tudi za tiste, ki so občutljivi na gluten. Še več, brez slabe vesti si jih lahko privoščijo tudi tisti, ki se izogibajo velikim količinam sladkorja.
Prednostim tega recepta kar ni videti konca, sestavljen pa je iz le 4 koristnih sestavin:
Pripomočki za pripravo kokosovih kroglic:
- pladenj
- papir za peko
- blender
- manjša kozica (za dekoriranje – po izbiri)
1. S papirjem za peko prekrijte pladenj, s čimer boste preprečili, da bi se kroglice oprijele površine.
2. V blenderju približno 2 minuti mešajte vse sestavine, da nastane krhko testo, iz katerega boste lahko z rokami oblikovali kokosove kroglice. Če se vam zdi testo presuho, dodajte še kakšno čajno žličko kokosove vode.
3. Ko je testo prave teksture, izpraznite blender in s prsti nežno oblikujte kroglice ter jih razprostrite po pladnju. Količina testa zadostuje za 20−30 kroglic.
Če želite, lahko kokosove kroglice okrasite tudi s čokolado – še posebej priporočamo temno čokolado s čim višjim deležem kakava iz naše bogate ponudbe. Če se želite izogniti dodatnemu sladkorju, izberite čokolado brez sladkorja oziroma s čim manj sladkorja. Pri dekoriranju so vam lahko še posebej v pomoč čokoladne kapljice, ki se lažje raztopijo in ohranijo bogato aromo.
Postopek za dekoracijo kokosovih kroglic:
1. 1/3 skodelice čokoladnih kapljic raztopite v manjši kozici. S stopljeno čokolado previdno in počasi oblijte kokosove kroglice, ali pa le-te preprosto povaljajte v čokoladi.
2. Kroglice postavite v hladilnik vsaj 1 uro pred uživanjem, da se dobro strdijo. Seveda jih lahko pojeste že prej, a so v trdni obliki veliko bolj okusne.
Lahko pa polovico kroglic okrasite s čokolado, drugo polovico pa pustite takšno, kot je. Nedvomno sta obe različici zelo okusni, dodatna prednost kokosovih kroglic pa je, da jih lahko v hladilniku hranite tudi do 1 tedna – a po naših izkušnjah sodeč dvomimo, da bodo ostale tako dolgo nedotaknjene!