Novoletna in božična poslovna darila za podjetja

Novoletna in božična poslovna darila za podjetja
Čokoladne novosti
Čas branja: 2 minuti

Obdarovanje bližnjih ob rojstnih dnevih in podobnih priložnostih je opravilo, s katerim se srečujemo praktično vsi, a povsem druga naloga je izbrati darila za podjetja.

Obdarovanje bližnjih ob rojstnih dnevih in podobnih priložnostih je opravilo, s katerim se srečujemo praktično vsi, a povsem druga naloga je izbrati darila za podjetja. Težko bi rekli, da je en izziv zahtevnejši od drugega, v obeh primerih naletimo na prednosti in slabosti, vedno pa se je treba potruditi in izbrati darilo, ki bo kar najbolje opravilo svojo simbolično nalogo, ne glede na to, ali gre za osebne ali poslovne odnose.

Nobenega dvoma ni, da je obdarovanje s poslovnimi darili praksa, ki koristi obema stranema, zato ni čudno, da se je zelo razvil tudi trg izdelkov, ki jih najpogosteje podarjamo kot poslovna darila. Izbira je tako dokaj pestra, velja pa še posebej poudariti, da tudi pri poslovnih darilih pozornost pri izbiri nikakor ni odveč. Morda je prava izbira v poslovnem svetu še bolj pomembna – osebni odnosi so precej bolj dinamični, medtem ko imamo pri poslovnem partnerju le malo možnosti za utrjevanje odnosa.

Kdaj podariti poslovna darila?

Priložnosti za obdarovanje nikoli ne manjka, a v poslovnem svetu je treba obdarovanje omejiti na čim manj priložnosti v letu. Tako se navadno obdarujemo ob posebnih dogodkih – ob ustanovitvi podjetja, ob sklenitvi poslovnega sodelovanja, ob realizaciji uspešnih projektov in podobno. Poleg tega pa seveda pridejo v poštev »običajni« prazniki, a pri tem ne smemo pretiravati. Priljubljena so predvsem novoletna darila za podjetja, medtem ko se drugi datumi le redko izkoristijo za obdarovanje.

Katera so najprimernejša novoletna darila za podjetja?

Novoletna darila za podjetja se pravzaprav ne razlikujejo bistveno od običajnih poslovnih daril, saj pridejo v poštev praktično vsi izdelki, ki bi jih sicer podarili poslovnemu partnerju. Med tistimi, ki smo jih vajeni iz osebnega obdarovanja, je v poslovnem svetu primerno darilo na primer steklenica vina, priljubljeni so tudi kakšni domači izdelki. A poslovna darila morajo biti vezana tudi na podjetje, ki obdaruje, kar pomeni, da so lahko zelo raznolika. Če na primer podjetje izdeluje domače dobrote iz medu, bo za poslovna darila zadoščala kar običajna proizvodnja. V primeru, da se podjetje ne ukvarja z izdelki ali storitvami, primernimi za darilo, pa se navadno darila opremi z majhno pozornostjo, ki »pooseblja« podjetje, na primer z dotiskom logotipa ali kakšnim dodanim gradivom. Tako so priljubljena novoletna darila za podjetja pisarniški pripomočki, pa tudi torbe, dežniki in drugi uporabni izdelki, ki se jih da enostavno opremiti s poljubnimi dodatki, na primer natisnjenim logotipom podjetja.

S takšno pozornostjo utrdimo poslovne odnose, hkrati pa poskrbimo za promocijo svojega podjetja – dežnik z našim logotipom bo ob deževnih dneh postal brezplačen oglas za izdelke ali storitve podjetja, katerega logotip nosi. A pri izbiri poslovnega novoletnega darila za podjetja vsekakor ne smemo biti sebični – veliko več koristi nam prinesejo kvalitetni poslovni odnosi, do katerih pripomore skrbno izbrano poslovno darilo. Splača se torej izbiri darila posebej posvetiti, kar sicer velja za vsako priložnost, ne le za poslovna darila.

Barbara K.
Podpora strankam
Nov okus čokolade? Nov okus čokoladnega moussa? Let's test!

Priporočeni izdelki Poglej vse naše izdelke

Zadnje novice Vse novice

Bralni čas: 3 minute
Potopite se v svet popolnega razvajanja in uživajte, medtem ko je vaše telo ovito v eno izmed najslajših naravnih snovi – čokolado.
Bralni čas: 1 minuta
Pred dokončno odločitvijo je bilo manj kot teden dni. Ključno vprašanje na katerega skoraj do zadnjega nismo imeli odgovora je: Gremo na morje ali gremo z avtodomom po Gorenjski?
Bralni čas: 1 minuta
Dragi čokoholik, zdaj si na vrsti ti! Želimo si, da bi bile naše spletne poličke polne tako novih kot že obstoječih izdelkov. Želimo si, da bi naši izdelki, tako obsotoječi kot novi, izgledali tako noro dobro kot tudi so!  

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.