Zgodba o vrhunski čokoladi

Čokoladne novosti
Čas branja: 3 minute
Nina odkrije vrhunsko čokolado oz. kako je peka s čokolado BAM postala pravi užitek. "Z njo pa mi vedno vse sladice uspejo točno tako, kot si jih zamislim!"

Živjo čokoholik! 

Nina_KastelicNaj se ti najprej na hitro predstavim: Sem Nina Kastelic in zadnja tri leta ustvarjam svojo kulinarično spletno stran Leaneen, na kateri sem združila svojo ljubezen do raziskovanja novih krajev, fotografiranja, kuhanja ter peke slaščic.

V kolikor me že vsaj malo poznaš, potem veš, da lahko na moji strani najdeš preproste recepte za jedi iz sestavin, ki jih najdemo v skoraj vsaki kuhinji. Sama namreč prisegam na pristne, znane in domače okuse. Kot diplomirani etnologinji in kulturni antropologinji mi je izredno pomembno tudi ohranjanje skoraj 60 let starih babičinih receptov. Na svoji strani zato večkrat delim njene recepte ali pa se priprave jedi lotim kar skupaj z njo.Začetek sladke čokoladne zgodbe

Z Andražem, lastnikom spletne trgovine Mojačokolada.si, sva se spoznala slabih 10 let nazaj, ko sva skupaj obiskovala Poljansko gimnazijo. Takrat, ko se meni še niti približno ni sanjalo, da bi lahko kadarkoli ustvarjala svojo kulinarično spletno stran, kaj šele navdihovala in pomagala več kot 100.000 bralcem mesečno. Življenje pa nas resnično vedno znova preseneča in tako so se najine poti letos ponovno prekrižale.

Andraž je do mene pristopil z izjemno zanimivo informacijo o tem, da bodo v kratkem lansirali novo blagovno znamko čokolade za peko BAM by Mojačokolada.si. Njegova želja je bila, da bi lahko »navadnim smrtnikom« v manjšem pakiranju ponudili vrhunsko čokolado za peko, ki so jo do zdaj uporabljali le najboljši slaščičarji. S Callebaut, ki je največje belgijsko čokoladno podjetje na svetu, se jim je uspelo celo dogovoriti, da bodo ravno oni njihov proizvajalec BAM čokolad. Nad njegovo idejo sem bila čisto navdušena, saj sem nekaj takšnega na slovenskem trgu zelo pogrešala.

Skupaj smo tako začeli pisati sladko čokoladno zgodbo, zgodbo o vrhunski čokoladi BAM by Mojačokolada.si. Postala sem ambasadorka produktov, v katere resnično verjamem in jih preprosto obožujem, saj določene izdelke, kot je npr. bela čokolada Callebaut, pri pripravi slaščic uporabljam že več kot eno leto. Nova čokoladna znamka BAM je tako hitro postala moja najljubša.


Zakaj pravzaprav obožujem čokolado BAM?

CakePops

Prvi razlog, zakaj mi je tako všeč, je povsem preprost - čokolada je odličnega okusa. Kar pa zna po drugi strani, biti včasih tudi manjša težava, ko »pade cukr«, saj imam čokolado za peko vedno na zalogi … :)

Drugi razlog pa je, da se čokolada zelo lepo topi in je z njo resnično enostavno ustvarjati. Peka s čokolado BAM je postala pravi užitek, z njo pa mi vedno vse sladice uspejo točno tako, kot si jih zamislim.

Na začetku svoje kulinarične poti sem namreč imela velike težave z belo čokolado. Preizkusila sem skoraj vse, ki se jih da kupiti v fizičnih trgovinah in prav z nobeno nisem bila zadovoljna. Pri nekaterih mi ni bil všeč okus, druge se niso lepo topile, tretje so se celo sesirile. Potem pa sem dobro leto nazaj na Mojačokolada.si našla in preizkusila še belo čokolado Callebaut ... Razlika je bila neverjetna! Čokolada se je izredno hitro ter lepo stopila in tudi če mi je voda zavrela, se ni sesirla (kar se pri drugih čokoladah zgodi skoraj vedno).

Rezultat moje prve uporabe bele čokolade so cake popsi na fotografiji. Takrat sem jih delala šele drugič v življenju in so mi ravno zato, ker sem imela vrhunsko čokolado za oblivanje, uspeli skoraj perfektno.
Vesela in ponosna sem, da sem ravno jaz tista, ki vam bo predstavila vse odlične BAM produkte, zato vabljeni v mojo virtualno kuhinjo.

Nina Kastelic,

Leaneen

Nina_Leaneen_podpis

 

 

 

Barbara K.
Podpora strankam
Nov okus čokolade? Nov okus čokoladnega moussa? Let's test!

Priporočeni izdelki Poglej vse naše izdelke

Zadnje novice Vse novice

Bralni čas: 2 minuti
Moja čokolada ponuja širok nabor najrazličnejših čokoladnih izdelkov. Vse izdelke skrbno pripravimo, nekatere personaliziramo, jih zapakiramo in kar najhitreje dostavimo do vas, čokoholikov.
Bralni čas: 4 minute
Čokoholiki, spremljate zadnje čokoladne novice? Če je vaš odgovor pritrdilen, potem verjetno že veste, da se je nekaj dni nazaj v Zagrebu odprl Muzej čokolade. Ja, prav ste prebrali! Samo dobro uro in pol iz Ljubljane se je odprl muzej, ki je pravi raj za vse ljubitelje čokolade.
Bralni čas: 3 minute
Od tebe za  njega. Vemo, da znajo rojstnodnevna darila za moške predstavljati kar velik izziv. Medtem ko večina žensk večkrat na dan pove kakšen namig ali željo za darilo, so moški glede obdarovanja in daril precej bolj redkobesedni.

Toliko čokolad, da te spravijo ob pamet.

Ne zamudi čokoladnih novosti in novitet.