Nestle: Kit Kat bo po novem vseboval 10% manj sladkorja

Nestle: Kit Kat bo po novem vseboval 10% manj sladkorja
Sladke novičke
Čas branja: 0 minut

"Čokoladne tablice, vključujoč vse slavne blagovne znamke kot so Kit Kat, Yorkie in Aero, bodo v prihodnjem letu vsebovale 10% manj sladkorja," je oznanil Nestle.

Sladkor bo nadomeščen z višjo vsebnostjo ostalih že prisotnih sestavin ali ostalih naravnih sestavin. Omejena bo tudi količina kalorij.

Rezult te odločitve se bo že do konca leta 2018 poznal s 7.500 ton manj pridelanega sladkorja. Kot so poudarili iz podjetja Nestle bi lahko to vplivalo na boljši vpliv na javno zdravje.

Več možnosti

Fiona Kendrick, predsednica in izvršna direktorica podjetja Nestle v Veliki Britaniji in na Irskem je za BBC povedala tudi: "Naši sladki izdelki so v Veliki Britaniji in drugod po evropi prisotni že več kot stoletje. Zavedamo se tudi, da v kolikor izdelkom spremenimo nutricionistično vrednost ter podamo večjo izbiro in več informacij za naše kupce imamo lahko velik vpliv na javno zdravje.

Vir: Bbc.com

Barbara K.
Podpora strankam
Nov okus čokolade? Nov okus čokoladnega moussa? Let's test!

Priporočeni izdelki Poglej vse naše izdelke

Zadnje novice Vse novice

Bralni čas: 3 minute
Potopite se v svet popolnega razvajanja in uživajte, medtem ko je vaše telo ovito v eno izmed najslajših naravnih snovi – čokolado.
Bralni čas: 1 minuta
Pred dokončno odločitvijo je bilo manj kot teden dni. Ključno vprašanje na katerega skoraj do zadnjega nismo imeli odgovora je: Gremo na morje ali gremo z avtodomom po Gorenjski?
Bralni čas: 1 minuta
Dragi čokoholik, zdaj si na vrsti ti! Želimo si, da bi bile naše spletne poličke polne tako novih kot že obstoječih izdelkov. Želimo si, da bi naši izdelki, tako obsotoječi kot novi, izgledali tako noro dobro kot tudi so!  

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.