Nasveti pri pripravi domače tablice čokolade, spletna trgovina Moja Čokolada

Čokoladni nasveti
Čas branja: 1 minuta
Kaj če bi tokrat, malo za spremembo, tablico čokolade pripravili kar sami doma?

Kaj če bi tokrat, malo za spremembo, tablico čokolade pripravili kar sami doma? Ne le, da je priprava izjemno enostavna, doma pripravljena čokoladica je lahko popolno sladko darilce za vaše bližnje. Najboljše pri domači čokoladi pa je, da lahko nanjo posujete karkoli si želite, vse od oreščkov, suhega in kandiranega sadja, pa do piškotkov. Tako bo čokolada točno taka, kot si jo želite. 

Čokoladni modelčki

Domača temna čokoladica z mandlji

Dobra stvar pri tem je, da ne potrebujemo posebnih, dragih modelčkov za pripravo tablic. Če model imate, potem ga seveda uporabite, v nasprotnem primeru, pa bo skoraj vsaka plastična posodica zadostovala. Če doma na primer še vedno hranite kakšne plastične sladoledne banjice, so prav te lahko vaš model za tablice.

Tempiranje čokolade


Pri pripravi tablic je dobro, da čokolado
tempiramo. Res je, da nam bo to vzelo morda malo več časa, a verjamite, da se bo obrestovalo. Posledice netempirane čokolade so sive lise, ki ne izgledajo prav nič privlačno, še posebno v primeru, da želimo čokoladico nekomu podariti. Postopek je pravzaprav hiter in enostaven. Najprej čokolado segrejemo in pazimo, da se ne segreje na več kot 50 stopinj. Pustimo jo da se ohladi,  nato pa jo ponovno segrejemo . Več o tempiranju si lahko preberete v našem članku o tempiranju: https://www.mojacokolada.si/novice/kako-pravilno-temperirati-cokolado-n315

Dodatki

Pri dodatkih na vaši čokoladi imate res proste roke. Nanjo lahko posujete kar si želite.  Pazite le pri dodajanju svežega sadja. Po navadi se ta ne izide najbolje, kajti sadež se hitro navzame vlage, zato je čokoladico v takem primeru potrebno pojesti hitro. 

Če želite čokoladi dodati nekaj okusa, lahko v mešanico dodate nekaj kapljic peperminta, limoninega soka ali kar nekaj kapljic olja. Vedite, da ne smete dodajati ničesar kar vsebuje alkohol ali vodo, kajti to povzroči, da se čokolada sprime in tako postane neuporabna. 

Kratek recept za pripravo presne tablice čokolade

Sestavine:

  • 1/4 lončka kokosovega olja
  • 1/4 lončka kakava v prahu
  • 2-3 (po okusu) žličke javorjevega sirupa ali medu
  • ščep soli 
 

V majhni skledi skledi dobro premešamo vse sestavine, da v masi ni nobenih grudic. Nato maso zlijemo v kalupe in počakamo, da se strdi. Predno se le ta strdi, lahko nanjo posujete posipe po želji. Čokolado nato hranite v hladilniku. 

Barbara K.
Podpora strankam
Nov okus čokolade? Nov okus čokoladnega moussa? Let's test!

Priporočeni izdelki Poglej vse naše izdelke

Zadnje novice Vse novice

Bralni čas: 2 minuti
Moja čokolada ponuja širok nabor najrazličnejših čokoladnih izdelkov. Vse izdelke skrbno pripravimo, nekatere personaliziramo, jih zapakiramo in kar najhitreje dostavimo do tebe, čokoholik.
Bralni čas: 4 minute
Čokoholiki, spremljate zadnje čokoladne novice? Če je vaš odgovor pritrdilen, potem verjetno že veste, da se je nekaj dni nazaj v Zagrebu odprl Muzej čokolade. Ja, prav ste prebrali! Samo dobro uro in pol iz Ljubljane se je odprl muzej, ki je pravi raj za vse ljubitelje čokolade.
Bralni čas: 3 minute
Od tebe za  njega. Vemo, da znajo rojstnodnevna darila za moške predstavljati kar velik izziv. Medtem ko večina žensk večkrat na dan pove kakšen namig ali željo za darilo, so moški glede obdarovanja in daril precej bolj redkobesedni.

Toliko čokolad, da te spravijo ob pamet.

Ne zamudi čokoladnih novosti in novitet.