Nasveti pri pripravi domače tablice čokolade

Nasveti pri pripravi domače tablice čokolade
Čokoladni nasveti
Čas branja: 1 minuta

Kaj če bi tokrat, malo za spremembo, tablico čokolade pripravili kar sami doma?

Kaj če bi tokrat, malo za spremembo, tablico čokolade pripravili kar sami doma? Ne le, da je priprava izjemno enostavna, doma pripravljena čokoladica je lahko popolno sladko darilce za vaše bližnje. Najboljše pri domači čokoladi pa je, da lahko nanjo posujete karkoli si želite, vse od oreščkov, suhega in kandiranega sadja, pa do piškotkov. Tako bo čokolada točno taka, kot si jo želite. 

Čokoladni modelčki

Dobra stvar pri tem je, da ne potrebujemo posebnih, dragih modelčkov za pripravo tablic. Če model imate, potem ga seveda uporabite, v nasprotnem primeru, pa bo skoraj vsaka plastična posodica zadostovala. Če doma na primer še vedno hranite kakšne plastične sladoledne banjice, so prav te lahko vaš model za tablice.

Tempiranje čokolade

Pri pripravi tablic je dobro, da čokolado tempiramo. Res je, da nam bo to vzelo morda malo več časa, a verjamite, da se bo obrestovalo. Posledice netempirane čokolade so sive lise, ki ne izgledajo prav nič privlačno, še posebno v primeru, da želimo čokoladico nekomu podariti. Postopek je pravzaprav hiter in enostaven. Najprej čokolado segrejemo in pazimo, da se ne segreje na več kot 50 stopinj. Pustimo jo da se ohladi,  nato pa jo ponovno segrejemo . Več o tempiranju si lahko preberete v našem članku o tempiranju.

Dodatki

Pri dodatkih na vaši čokoladi imate res proste roke. Nanjo lahko posujete kar si želite.  Pazite le pri dodajanju svežega sadja. Po navadi se ta ne izide najbolje, kajti sadež se hitro navzame vlage, zato je čokoladico v takem primeru potrebno pojesti hitro. 

Če želite čokoladi dodati nekaj okusa, lahko v mešanico dodate nekaj kapljic peperminta, limoninega soka ali kar nekaj kapljic olja. Vedite, da ne smete dodajati ničesar kar vsebuje alkohol ali vodo, kajti to povzroči, da se čokolada sprime in tako postane neuporabna. 

Kratek recept za pripravo presne tablice čokolade

Sestavine:

  • 1/4 lončka kokosovega olja
  • 1/4 lončka kakava v prahu
  • 2-3 (po okusu) žličke javorjevega sirupa ali medu
  • ščep soli 
V majhni skledi skledi dobro premešamo vse sestavine, da v masi ni nobenih grudic. Nato maso zlijemo v kalupe in počakamo, da se strdi. Predno se le ta strdi, lahko nanjo posujete posipe po želji. Čokolado nato hranite v hladilniku. 
Barbara K.
Podpora strankam
Nov okus čokolade? Nov okus čokoladnega moussa? Let's test!

Priporočeni izdelki Poglej vse naše izdelke

Zadnje novice Vse novice

Bralni čas: 3 minute
Potopite se v svet popolnega razvajanja in uživajte, medtem ko je vaše telo ovito v eno izmed najslajših naravnih snovi – čokolado.
Bralni čas: 1 minuta
Pred dokončno odločitvijo je bilo manj kot teden dni. Ključno vprašanje na katerega skoraj do zadnjega nismo imeli odgovora je: Gremo na morje ali gremo z avtodomom po Gorenjski?
Bralni čas: 1 minuta
Dragi čokoholik, zdaj si na vrsti ti! Želimo si, da bi bile naše spletne poličke polne tako novih kot že obstoječih izdelkov. Želimo si, da bi naši izdelki, tako obsotoječi kot novi, izgledali tako noro dobro kot tudi so!  

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.