Nasveti pri pripravi domače tablice čokolade

Nasveti pri pripravi domače tablice čokolade
Čokoladni nasveti
Čas branja: 1 minuta

Kaj če bi tokrat, malo za spremembo, tablico čokolade pripravili kar sami doma?

Kaj če bi tokrat, malo za spremembo, tablico čokolade pripravili kar sami doma? Ne le, da je priprava izjemno enostavna, doma pripravljena čokoladica je lahko popolno sladko darilce za vaše bližnje. Najboljše pri domači čokoladi pa je, da lahko nanjo posujete karkoli si želite, vse od oreščkov, suhega in kandiranega sadja, pa do piškotkov. Tako bo čokolada točno taka, kot si jo želite. 

Čokoladni modelčki

Dobra stvar pri tem je, da ne potrebujemo posebnih, dragih modelčkov za pripravo tablic. Če model imate, potem ga seveda uporabite, v nasprotnem primeru, pa bo skoraj vsaka plastična posodica zadostovala. Če doma na primer še vedno hranite kakšne plastične sladoledne banjice, so prav te lahko vaš model za tablice.

Tempiranje čokolade

Pri pripravi tablic je dobro, da čokolado tempiramo. Res je, da nam bo to vzelo morda malo več časa, a verjamite, da se bo obrestovalo. Posledice netempirane čokolade so sive lise, ki ne izgledajo prav nič privlačno, še posebno v primeru, da želimo čokoladico nekomu podariti. Postopek je pravzaprav hiter in enostaven. Najprej čokolado segrejemo in pazimo, da se ne segreje na več kot 50 stopinj. Pustimo jo da se ohladi,  nato pa jo ponovno segrejemo . Več o tempiranju si lahko preberete v našem članku o tempiranju.

Dodatki

Pri dodatkih na vaši čokoladi imate res proste roke. Nanjo lahko posujete kar si želite.  Pazite le pri dodajanju svežega sadja. Po navadi se ta ne izide najbolje, kajti sadež se hitro navzame vlage, zato je čokoladico v takem primeru potrebno pojesti hitro. 

Če želite čokoladi dodati nekaj okusa, lahko v mešanico dodate nekaj kapljic peperminta, limoninega soka ali kar nekaj kapljic olja. Vedite, da ne smete dodajati ničesar kar vsebuje alkohol ali vodo, kajti to povzroči, da se čokolada sprime in tako postane neuporabna. 

Kratek recept za pripravo presne tablice čokolade

Sestavine:

  • 1/4 lončka kokosovega olja
  • 1/4 lončka kakava v prahu
  • 2-3 (po okusu) žličke javorjevega sirupa ali medu
  • ščep soli 
V majhni skledi skledi dobro premešamo vse sestavine, da v masi ni nobenih grudic. Nato maso zlijemo v kalupe in počakamo, da se strdi. Predno se le ta strdi, lahko nanjo posujete posipe po želji. Čokolado nato hranite v hladilniku. 
Barbara K.
Podpora strankam
Nov okus čokolade? Nov okus čokoladnega moussa? Let's test!

Zadnje novice Vse novice

Bralni čas: 3 minute
Vaflji imajo lahko in puhasto notranjost, zunaj pa so masleni in hrustljavi. Zato res ni čudno, do so vaflji priljubljen zajtrk že od srednjega veka.
Bralni čas: 3 minute
Browniji so verjetno najbolj priljubljena sladica na Zemlji in z dobrim razlogom: enostavno jih je narediti in skoraj vsi jih imajo radi.
Bralni čas: 3 minute
Tukaj je popolnoma iskrena zgodba: dekoracija sladic je običajno tisti del, ki bi ga najraje preskočila. Nikoli se nisem počutila dovolj suverno, dekoracija sladic je najbolj zastrašujoče delo. Do zdaj. 

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.