Najbolj nora darila, spletna trgovina Moja čokolada

Sladke novičke
Čas branja: 2 minuti

Jasno je, da prav najbolj nora darila najbolj navdušijo.

Obdarovanja ob posebnih priložnostih so vedno težko pričakovana – obdarovanci se veselijo zavitih presenečenj, darovalci pa nestrpno čakajo na izraz navdušenja slavljenca, ko odpre njihovo darilo. Nič čudnega torej, da se vsako leto v prazničnem času ob koncu jeseni začne lov na najbolj izvirna, nenavadna in nora darila, kar jih lahko denar kupi. Trgovski centri so do vrha polni različnih izdelkov, ki bolj ali manj navdušujejo, praktično vsaka trgovina pa se lahko pohvali s svojimi prodajnimi uspešnicami. A masovna proizvodnja daril večini kupcev pravzaprav ne ustreza – želimo si edinstvenih, posebnih daril. Tako smo vsako leto priča novim nenavadnim domislicam, med katerimi so mnoge izvrstna ideja za darilo, številni predlogi pa so naravnost nori. Tudi zgodovina potrjuje, da pri obdarovanju nismo omejeni na izdelke, ki bi ustrezali zdravorazumski ideji obdarovanja.

Zlato darilo, bonbonieraMed najbolj znanimi, opaznimi in ikoničnimi darili je spomenik, ki je danes med najbolj prepoznavnimi simboli v svetovnem merilu. Gre seveda za Kip svobode, ki krasi vhod v pristanišče New Yorka. Kip, ki je danes en izmed glavnih simbolov Amerike, je bil darilo Francije, ki je v devetnajstem stoletju želela izraziti svojo naklonjenost Združenim državam in počastiti njihov boj za neodvisnost.

Podobno monumentalno darilo, ki se je vpisalo tudi med čudesa starega sveta, so Babilonski vrtovi. Ti so bili zgrajeni v dar ženi babilonskega kralja Nebukadnezarja II. z namenom, da bi v njih pozabila na domotožje. Domnevamo, da je kralj s svojim namenom uspel, čeprav ne vemo niti tega, ali so Babilonski vrtovi zares obstajali. Vsekakor bi bili res noro darilo.

Še eno izmed norih daril z neverjetno zgodovinsko zgodbo je Trojanski konj, ki so ga Grki podarili Trojancem v znak konca medsebojne vojne. Šlo je seveda za prevaro, saj so se v notranjosti lesenega konja skriti grški vojaki uspešno prebili za mestno obzidje in ponoči odprli vrata svojim tovarišem in tako porazili naivne nasprotnike.

Med bolj sodobnimi primeri norih daril verjetno prevladujejo nesramno bogati starši, ki svojim potomcem poklanjajo pregrešno draga presenečenja. Od zlatih avtomobilov, letal, hiš, do celih mest! Do zanimive izmenjave daril pride tudi pri mešanju različnih kultur – libijski voditelj Moamer Gadafi je Janezu Drnovšku še v času Jugoslavije daroval čredo kamel, podobno darilo pa je leta 2009 prejel takratni premier Borut Pahor, ki je v zameno za par kamel Afričanu podaril lipicanca.

Jasno je torej, da prav najbolj nora darila najbolj navdušijo. Nam, običajnim smrtnikom, opisana darila niso dostopna, lahko pa si vseeno privoščimo kakšno alternativo klasičnim darilom. Pobrskajmo po manj obljudenih trgovinah in specializiranih prodajalnah, kjer nas gotovo čakajo edinstvena presenečenja, ki bodo navdušila vsakega obdarovanca. Pravi naslov za takšna darila je gotovo čokoladnica, kjer je med izdelki iz čokolade kar nekaj takšnih, ki so kot nalašč za noro darilo za prihodnjo priložnost, ne glede na to, ali gre za rojstni dan, fantovščino, dekliščino ali le vsakoletno praznično sezono. Ponudba je široka, kar dokazuje, da je vedno možno najti nora darila – preverite!

Barbara K.
Podpora strankam
Nov okus čokolade? Nov okus čokoladnega moussa? Let's test!

Priporočeni izdelki Poglej vse naše izdelke

Zadnje novice Vse novice

Bralni čas: 2 minuti
Moja čokolada ponuja širok nabor najrazličnejših čokoladnih izdelkov. Vse izdelke skrbno pripravimo, nekatere personaliziramo, jih zapakiramo in kar najhitreje dostavimo do vas, čokoholikov.
Bralni čas: 4 minute
Čokoholiki, spremljate zadnje čokoladne novice? Če je vaš odgovor pritrdilen, potem verjetno že veste, da se je nekaj dni nazaj v Zagrebu odprl Muzej čokolade. Ja, prav ste prebrali! Samo dobro uro in pol iz Ljubljane se je odprl muzej, ki je pravi raj za vse ljubitelje čokolade.
Bralni čas: 3 minute
Od tebe za  njega. Vemo, da znajo rojstnodnevna darila za moške predstavljati kar velik izziv. Medtem ko večina žensk večkrat na dan pove kakšen namig ali željo za darilo, so moški glede obdarovanja in daril precej bolj redkobesedni.

Toliko čokolad, da te spravijo ob pamet.

Ne zamudi čokoladnih novosti in novitet.