Malo drugačna darila za moške ob dnevu mučenikov

Malo drugačna darila za moške ob dnevu mučenikov
Sladke novičke
Čas branja: 2 minuti

Marec je eden izmed tistih mesecev v letu, ko praznikov kar mrgoli. Gregorjevo je denimo namenjeno zaljubljencem, ko se po ljudskem izročilu ptički ženijo.

Ženske v marcu slavijo kar dvakrat, dva dni po tem, ko slavijo prvič v mesecu, pa pridejo na svoj račun tudi moški.

Versko obarvan praznik

Dan mučenikov je praznik, ki ga moški praznujejo kot alternativo dnevu žena, in sicer vsako leto 10.marca. Korenine ima v krščanskem izročilu, in sicer kot spomin na dogodek iz časa vladavine cesarja Licinija, ki je izdal ukaz, naj se vsi kristjani spreobrnejo, saj jih v nasprotnem primeru čaka smrt. Vendar pa se je zgodilo nekaj nepričakovanega – njegovemu ukazu se je leta 320 uprlo 40 vojakov, ki se niso želeli odreči krščanski veri in so raje izbrali mučeniško smrt; od tod tudi izvira izraz 40 mučenikov. Nadrejeni so vojakom v zameno za spreobrnitev ponujali denar in razna odlikovanja, a so pogumni možje vse našteto zavrnili, zato so jih v hudi zimi v bližini Sebastije v Armeniji gole vrgli v leden ribnik, kjer so kmalu umrli.

Tradicionalno moški na dan mučenikov v dar dobijo suhe slive, napičene na suhe veje s trnjem in klobaso, kar naj bi bil simbolični opomnik na to, da njihovo mučeništvo še vedno traja. Malo za šalo, malo zares mnoge ženske svojim partnerjem ob tem prazniku podarijo točno to, kar sicer ni slaba ideja, če ima vaš moški rad slive in klobase. V nasprotnem primeru pa bo takšno »darilo« romalo naravnost v koš. Mi vam svetujemo, da svojega dragega obdarujete s kakšnim bolj izvirnim in okusnim darilom – mi vam kakopak priporočamo čokolado.

Zakaj ravno čokolada? 

Zaradi 3 pomembnih razlogov:

  1. Prvi razlog je ta, da s čokolado zagotovo ne boste zgrešili, saj na svetu tako rekoč ni človeka, ki je ne bi maral. 
  2. Drugi razlog je znanstveni, saj so v eni izmed raziskav raziskovalci ugotovili, da je čokolada ena izmed 20 jedi, ki moške najbolj pomirja, kar tretjina vseh vprašanih moških pa je povedala, da je čokolada njihova najljubša poslastica. 
  3. Tretji in hkrati najbolj pomemben razlog pa je ta, da je čokolada še kako koristna za zdravje moških. Po raziskavah sodeč naj bi jih pred srčnimi boleznimi, krvnimi strdki in kapjo ščitila v veliko večji meri kot ženske. Razlog se skriva v flavonoidih, ki se nahajajo v kakavu, saj naj 
    bi ščitili pred boleznimi srca in ožilja. 
 

Čokolada nedvomno spada med tista darila za moške, zaradi katerih zagotovo ne bodo ostali ravnodušni.Le kaj je lepšega, kot da partnerju podarite okusno in domiselno oblikovano darilo, ki mu bo še dolgo ostalo v spominu, kljub temu, da ga bo hitro zmanjkalo?

Mi smo oblikovali seznam 5 najbolj zanimivih čokoladnih daril:

Lahko pa partnerju podarite prav posebno čokoladno doživetje in ga po napornem dnevu presenetite s čokoladno masažo. S to gesto ga ne boste le sprostili, ampak boste poskrbeli tudi za njegovo zdravje. Čokolada namreč blagodejno deluje na kožo, saj jo vlaži in celicam pomaga pri gradnji kolagena in elastina, obenem pa povečuje pretok krvi po telesu. Seveda pa je ne pozabite nekaj prihraniti še za po masaži, saj pozitivno vpliva tudi na psihično počutje.

Če menite, da nobena od predlaganih čokoladnih idej ne bo ustrezala vašemu partnerju, bratu, očetu ali prijatelju, pa lahko za namig med izbiranjem darila za moške ob njihovem prazniku poiščete na naši spletni strani.

Barbara K.
Podpora strankam
Nov okus čokolade? Nov okus čokoladnega moussa? Let's test!

Zadnje novice Vse novice

Bralni čas: 3 minute
Tudi če sama panna cotta izgleda izjemno elegantna in zahtevna sladica, je v resnici panna cotta pripravljena le s tremi sestavinami: želatino, sladko smetano in sladkorjem. Skupaj z našimi nasveti in triki, vas priprave naj ne bo več strah.
Bralni čas: 3 minute
Obožujemo dobro rolado.   Rolada je impresivna in navdušujoča sladica. Toda pridobiti rolado s popolno spiralo je lahko težavno, saj se lahko zlahka razpoči ali zlomi. Pripravili smo trike in nasvete, s katerimi boste poenostavili pripravo svoje naslednje rolade.
Bralni čas: 2 minuti
Ste v ekipi bele čokolade? Ali bolj prisegate na čokolado mlečnega okusa ali na dekadentno temno čokolado? Ne glede na to, v kateri skupini ste, je kar nekaj različnih načinov, kako uporabiti čokolado. Eden izmed njih je uporaba v sladicah, za kar pa je običajno potrebno čokolado raztopiti.

Ustvarjaj kot pravi Čokochef

Vpiši svoj elektronski naslov, mi pa ti na tvoj naslov pošljemo brezplačno e-knjigo receptov, ki vsebuje kar 9 najbolj kul čokoladnih receptov priznanih slovenskih čokochefov.